Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy 8 hónapos...

Mit csináljak, hogy 8 hónapos babám jól aludjon éjjel? Lassan kimerülök.

Figyelt kérdés

7 hónaposan már szinte átaludta az éjszakát. De kb. 3 hete rengetegszer megébred. Nem is számolom, hányszor kell visszaaltatni. (csak ölben alszik el). Amint visszateszem, kezdődik előről. Soha nem volt "ölbebaba", de éjjelente most az lett. Ez megy egész éjjel, borzasztó fárasztó.

Nem éhes, mert volt hogy megetettem, de ugyanúgy ment tovább. Fogát bekenem éjjelre Dentinox-szal, hátha az bántja. Ha ölben van, szépen pihen, de ha leteszem, felsír.

Tudtok tanácsot adni, mit tegyek?

2012. febr. 3. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Fogalmam nincs mi a megoldás:( Az én fiam már 3. hónapja csinálja ezt, alig látok a szememre ma is:( Mindent próbáltam: ringatás, sírni hagytam (na ezt én sem bírtam), próbáltam cicin visszaaltatni, magam mellé tenni (pedig következetesen pici korától a kiságyba szokattam, dehát akinek van "szerencséje" nem alvó gyerekhez, az tudja, hogy az ember egy idő után feladja az elveit), próbáltam melegebbet csinálni, hűvösebbet...semmi:(

Hát nem nagy segítség voltam, csak olyan jó volt valahova kiírni magamból:(

2012. febr. 3. 10:49
 2/11 A kérdező kommentje:

Pontosan ugyanígy vagyok én is, mint te. Én sem akartam a mi ágyunkba szoktatni, de már ezt is feladnám, csak aludna mindenki, de még mellettünk sem alszik:o

Teljes a tanácstalanság...

Azért köszi, hogy írtál!

2012. febr. 3. 10:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Sziasztok, tudom, hogy nem segítség, de pár kérdéssel lejjebb én is kértem tippeket, hogy mi lehet a probléma, ugyanazzal küzdünk lassan 3 hónapja
2012. febr. 3. 10:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ami néha bejön, ha jó meleg plédbe bugyolálom és ringatom (mondjuk én ülve, mert 8 kiló felett van a csöppség) és nem teszem le 20 percig akkor sem, ha már elaludt. Na ez egy darabig működött és így vissza tudtam tenni a kiságyba, de így is felébred 2-3 óránként. Már annyira fáradt vagyok, hogy nincs türelmem éjjel ennyiszer 20 percig ücsörögni az ágy szélén és magam mellé teszem, de így is felébred, mostanában óránként. Nagyon rossz alvókája van, pedig aludna egyem a szívét, de nekem is csak az ölemben:(
2012. febr. 3. 10:59
 5/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok. nálunk már szerencsére nincs probléma azzal, hogy beteszem az ágyba. Szépen elalszik a mi ágyunkon és utána berakom, majd másfél óra múlva felkel és utána 2 óránként.
2012. febr. 3. 11:01
 6/11 A kérdező kommentje:

Olvastam pár kérdéssel lejjebb, követem ott is a válaszokat, hátha csurran-cseppen valami info:)))

Én is ülve tartom a karomban "csöppségem", szerencsére nem kell ringatni. Szerintem csak közel akar érezni magához, mert nem óránként ébred, hanem 5-10 percenként. Próbálom megnyugtatni, persze nem megy, kiveszem, szundizik édesen a karomban. Nagyon édes, csak én dőlök ki:))) Ha csak néhányszor kellene ezt eljátszani, azt mondanám, belefér, de sajnos szó szerint egész éjjel ez megy. Ma éjjel volt 2x45 perces alvása. Ennyi jutott nekem is.

2012. febr. 3. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk akkor kezdődött ez amikor kezdtek jönni a fogacskák :( Még nem látszott, hogy jönnek, aztán kb. 2-3 hét múlva észrevettem az első fehér csíkot az ínyén. Az első fogak kibújása viselte meg nálunk nagyon a lányomat. Volt olyan éjjel, hogy csak ölben, függőlegesen tartva nyugodott meg, de amint vízszintesbe került keservesen sírt, tudtam, hogy fáj valamije nagyon. Ekkor adtam neki Nurofent, öleltem még kb. 10 percet és végre elaludt. A Dentinoxt nálunk semmit nem ért sajnos, max. 10 percig "hatott".
2012. febr. 3. 12:00
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A fogacskája már régóta gyanús:), de még nem jelentek meg. Az ébredések meg lassan egy hónapja megvannak, és egyre rosszabb a helyzet. A Nurofent nem mertem még adni, mert nem vagyok biztos abban, hogy fáj neki (nem éles, fájdalmas a sírása). Feleslegesen nem szeretnék gyógyszert adni, főleg, hogy ennyi ideig elhúzódik a dolog.

Köszi, hogy írtál, ezen is elgondolkodom még.

2012. febr. 3. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Szintén zenész! Kislányom 5 hónapos korától van így. Most lassan 10 hónapos már. 9 hónapig szoptattam, így félóránként cicizett, közben aludt. Az ágyáig nem jutottunk, köztünk aludt, alvás közben is a hálóingemet markolászta. Végül belefáradtam, elhittem a védőnőnek, hogy éhes. Tápszeres lett, de a helyzet annyit javult, hogy így csak óránként ébred és az ágyában meg tudom etetni. Szóval passz. Mondjuk most még beteg is volt. Orvosi javaslatra kapott esténként nurofent és viburcol kúpot. Így pl. tegnap éjjel csak egyszer ébredt, tegnap előtt kétszer.
2012. febr. 3. 13:02
 10/11 csill79 ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni,de nekünk is ez volt és csak azóta alszik éjjel mint a bunda mióta elindult 1 évesen!Azóta megszüntek az éjjeli ébredések,gondolom jobban elfárad.Én is nagyon sokat szenvedtem,kipróbáltam mindent,többször is kérdeztem itt,de semmi nem segített!Nurofent nyugodtan adhatsz néha-néha,mer neki sem jó ha nem piheni ki magát,próbáld meg legalább megtudod,hogy van-e fájdalma!Doki is ajánlotta ha már nagyon nem alszik néha adjak neki,hogy tudjon pihenni,meg persze Te is!Kitartás!15 hós a kislányom amúgy.
2012. febr. 3. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!