Mennyi idő alatt derül ki hogy "nem bírja" a tejalapú anyatejpótló tápszert, pépet?
Figyelt kérdés
Pótlásként a doki HA-s tápszert írt fel, kérdeztem hogy miért, azt mondta hogy ez a bevett szokás.Mivel kisfiam 4 hónapos délelőttönként már bevezetném neki a tejpépet,de HA jelzésű igen kevés van.Elméletben semmi nem indokolná a hypoallergén tápit.
Tegnap óta nem HA-s adom neki, hanem a DM-bio tejalapú tápszerét, azt mondják hogy ekcémás lesz tőle a baba bőre ha nem bírja.Semmi bajunk sincsen,nem piros sehol,jókedvű baba!
Csupán azért nem szeretném megfosztani a gyerekemet a több íztől,mert HA-s tápszer a "bevett szokás".
Értékelem a doki óvatosságát,de akkor senki nem eszik mást csak HA-s cuccokat hogy nehogy baj legyen?!
2012. febr. 2. 00:07
1/4 anonim válasza:
Nekünk is HA-t irt fel. BEBA PRO HA, nekem is azt mondták ez a bevett szokás. 4 hónapos kora óta nem HA-t kap, mivel már nem izlett neki. Mi Babydream-osat eszünk. 6 hósak leszünk 4.-én, eszik már gyümit, tejpépet, főzit. HA-s tejpépek nemigen vannak, csak egyet láttam a Milupát,de nem ehet mindig egyféle izt. Szerintem mindenki kitapasztalja a saját babájának mi a jó. Nekünk sincs semmi bajunk tőle.
2/4 anonim válasza:
Szia! Nekem is Ha tápis és lassan 5 hónapos lesz. Én a lehető legrosszabbat tettem..:S Adtam neki tejpépet. Kb a 4. alkalom után nagyon durván vörös ekcémás lett szinte mindenhol. Abbahagytam kentem és napok alatt elmúlt. 1-2 nagyon halvány dolgot mintha láttam volna a 2. alkalom után is mikor fürdettem, de mire bekentem a pantenolt is tartalmazó arckrémével utána már nyomát se láttam. Máig se vagyok benne biztos, hogy egyáltalán látszódott. Ha-t csak gyógyszertárba lehet venni tudtommal. Viszont azt kevesen szeretik. Nagyon lelkiismeret furdalásom van. Ráadásúl utána kaptan Sinlac-os kis tájékoztatót amiben le van írva, hogy a hippoallergén hozzátáplálás miről szól... ha hamarabb tudom én nem adtam volna neki. Anyósom hozott egy doboz hipp-es barackosat én addig azt sem tudtam, hogy létezik. Bár hajítottam volna ki:(
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Igen én is az mellett vagyok h minden baba más kell tapasztani mi a jò.Második válaszolò akkor ezek szerint holnapra ha mem pirosodunk be nem fogja bántani mint babòkádat :-(
2012. febr. 2. 02:01
4/4 anonim válasza:
A tejallergia van, hogy csak két hét után jelentkezik. HA-s tápoknál mivel félig lebontva van benne a fehérje, van, hogy később. Van amikor a testsúly stagnálásán, vagy éppen a fogyáson kívül nincs más tünet. Persze lehet előbb is tünet, mint hasmenés, kiütések esetleg száraz ekcémásodó bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!