A tejmentes diéta azt jelenti, hogy a baba semmilyen tejalapú dolgot nem kap, semmilyen tápszert sem?
meddig tart egy ilyen diéta? hogyan zajlik? Lehet, nekünk is ezt kell majd, a hét második felében derül majd ki
10 hós
Igen. Elvileg. Tápszerből szinte minden tejalapú, csak más a készítési eljárása, szétbombázzák benne a fehérjéket. (Kivéve a szója alapú, de én azt nem adnám.)
Minden kaját meg kell nézni, tartalmaz-e tejet, mert szinte mindenben van.
Hozzáteszem teljesen tejmentest nehéz tartani, nekünk is azt kellene, de néha kap olyat, amiben minimális tej van, mert nem tudom máshogy megoldani.
az én fiam is tejmentes diátén van, ő sem ehet semmilyen tejmentes dolgokat. Tápszert azért eszik! Milupa pregomin direkt nekik való. A szakorvos írja fel 90 %-os kedvezménnyel kapjuk.
Csináltak valamilyen vizsgálatot nálatok?
hát én meg nagyon félek, mert a kisfiam nem issza a tápszert, nem is ivott sose, de már nincsen anyatejem, most várom a dokit, hogy adjon majd tanácsot, csak ő a hét vége fele lesz ismét a rendelőben. Nem tudok már vízen kívül más folyadékot adni, hiszen már nem is használ cumisüveget sem.
Csak kanalas ételeket eszik
Milyen az a Milupa Pregomin? Hogyan adható majd úgy, hogy nem italként adom?
Tápszerből csak olyat kaphat, ami valami spéci eljárással készül és kivonják belőle az allergizáló anyagokat.
A kisfiam Milumil Pepti Plus-t kap, szerencsére szereti, pedig szerintem rettenetes íze van! :)
Ált. 6-12 hónapig szokták javasolni a diétát, ami idő alatt semmilyen tejet. tejterméket vagy tejszármazékot tartalmazó ételt-italt sem kaphat.
Ez azt jelenti, hogy kb. 2x annyi időt kell a vásárlásra szánni, hogy minden címkét el tudj olvasni (mert még az olívabogyóban is van tejsav, csak hogy egy jó példát mondjak). És készülj fel a rokonok, barátok értetlenkedésére is, így mindig legyen nálad a szakorvosi vélemény, azzal csak nem mernek vitába szállni, hogy "jaj, ettől az 1 túróruditól biztosan nem lesz baja, ne foszd már meg szegényt mindentől"... :)
Ja és ne arra koncentráljatok, hogy mit nem ehet, hanem hogy mit kaphat és hogy mit lehet tejmentesen is elkészíteni! Pl. a palacsinta tej nélkül is ugyanolyan és van rengeteg minden, ami növényi tejjel is jó, pl. rizs/zabtejből. A szójatejet nem ajánlom, mert az is allergizálhat, meg azt hiszem talán 1 éves kor előtt amúgy sem ajánlják. De a rizs- vagy zabtej tökéletes főzéshez és sütéshez is, sőt még tejszín is kapható belőle, ami a tejszínes, tejfölös ételekhez jó, pl. krémlevesek, főzelékek stb.
Tudom, hogy nehéz ez most nektek, de ne aggódj, ez nem a világvége! :)
Az én kisebbik fiamról is 10 hós korában derült ki, hogy tejfehérje allergiás, pedig nálunk a családban senki sem allergiás semmire és imádjuk a tejtermékeket minden formában! Mindkét terhességem alatt kb. 1 liter tejet ittam naponta + joghurt, sajt, tejföl, tejszín stb és a nagynak semmi baja, a kicsi meg tejallergiás lett.
Van rengeteg netes oldal, ahol sok hasznos infót találsz, érdemes olvasgatni őket, mert nálunk sem a gyerekorvos, sem a gasztrós doki nem mondott semmit, csak azt, hogy nem ehet tejeset.
Mi már lassan 1,5 éve diétázunk (vagyis csak a kicsi), de már elég sok mindent úgy csinálok, hogy tej nélkül. Pl. a gyümölcsleves növényi tejjel is tök fincsi! :)
Sok sikert nektek!
Attól függ, hogy kinőhető-e, hogy tejfehérje allergiája vagy tejcukorérzékenysége van-e a babádnak. A tejfehérje allergia kinőhető.
A kisfiamnál mindkettő gyanúja fennáll, ezért eszik Milupa Pregomin tápszert. Ez csak tápszer formájában adható.
De nála vizsgálatok is voltak, és nemsokára másfél évesen lesz tejterhelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!