Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hónapos babám miért...

5 és fél hónapos babám miért csinálja azt amikor eljön az etetési ideje, húzza az időt?

Figyelt kérdés
5 és fél hónapos babám miért csinálja azt amikor eljön az etetési ideje, húzza az időt. Kb. egy óra múlva kéri a kajáját, addig szórakozik velem, de látszik, hogy éhes.4 óránként etettem . Kapja a bébiételeket is. Van valakinek ötlete, hogy ne húzódjon az idő? Mivel napi 5 X kéne étkeznie védőnő szerint!
2012. jan. 31. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Ő ilyen. Az etetés idejét látszólag határozzák meg a szülők, de mivel a kisbabád is ember és érzi, tudja mikor kell ennie, valszeg csak a játék kedvéért csinálja az időhúzást. De még egyszer. Az etetési időt igazából Ő dönti el. A babák nem az óra szerint élik az életüket, hanem a bioritmusuk alapján. Az átlag szerint 5x kéne kajálnia, a tiéd csak 4x eszik. És akkor?
2012. jan. 31. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy szórakozik veled, ez mit jelent?

Lányomnál volt, hogy nem volt éhes, így ritkábban evett, volt, hogy csak napi 4x. Nem igazán aggódtam rajta, mert szépen fejlődött, megtömni meg úgysem tudtam.

5x-i étkezés jól hangzik, de nem minden baba működik nagykönyv és védőnő szerint.

2012. jan. 31. 14:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom most 13 hónapos és kb 6 hós kora óta csak napi 4szer eszik.Este fél 9-től reggel nyolcig alszik és az etetések között sem telik el mindig 4 óra, inkább csak 3,5.

Minden baba más és nem baj, ha nem éhes, majd kér enni ha az lesz.Ha meg csak négyszer eszik egy nap, az sem baj.Problémásabb lehet(legalábbis nekünk az volt)a napi 4 étkezésbe belezsúfolni a napi fél liter tejalapú táplálékot, de sikerült, a lányom joghurtot, pudingot, kefírt kap napi 3 étkezéshez, reggel tejet iszik.

2012. jan. 31. 14:31
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a biztatást. , mert ezen gondolkodtam napok óta, hogy mi lesz ha nem eszik 5X védőnői tanács alapján. Persze nem rá hallgatok, hanem a babámra. , csak "megijesztett" egy kicsit. Erőltetni meg nem is akarom ,isten mentsd! Szórakozik- játszik velem stb.

Szerintem néha túlzásba viszik a védőnők a szabályokat....

2012. jan. 31. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!