Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem gondoljátok hogy kicsit...

Nem gondoljátok hogy kicsit túllihegjük a gyereknevelést?

Figyelt kérdés

nagyanyáink vajon problémáztak azon hogy milyen színű a gyerek kakija,ki mit ad rá otthon,ki viszi ki hidegben sétálni és ki hagyja otthon,normális-e ha csak négyszer eszik és az hogy hány centi hány kiló,vagy mit tud/nem tud x i

dősen? nem kellene kicsit ösztönösebben nevelnünk és kevésbé összehasonlítgatni máséval?Szerintem a problémáink nagy része abból ered,hogy másokra hagyatkozunk holott internet és mások véleménye nélkül is megoldható a legtöbb probléma,ami meg nem,arra ott a gyerekorvos.Szerintetek?

2012. jan. 31. 13:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok

Azt vettem még észre, hogy sok anyuka viselkedik úgy a játszótéren, tanácsadáson, stb. stb., mintha prpfi gyermeknevelő szakember lenne, akkor is, ha első gyereke és mondjuk még csak 3 hónapos. Pl. másfél éves kisfiam elveszi valakinek a játékát, én rászólok, mire egy félév körüli kislány anyukája meg rámszól: hagyjad, ebben a korban ez normális.

Vagy: kisfiam nem akar leszállni az ölemből, erre egy idegen anyuka hozzáértően bólogat: hát igen, a szepa-szori. (magyarul: szeparációs szorongás, azóta rájöttem....én meg egyszerűen csak anyás korszaknak nevezem)

Az anyukák, amint terhesek lesznek, elkezdenek neten "művelődni", és más szülés után pár héttel jobban tudják, mint Te, hogy mivel etesd az egyévesedet, vagy mennyit engedj meg a háromévesednek. Ez van, én már minden "gyermeknevelő főszakértő kisiparos manager" önjelölt anyukának csak udvariasan mosolygok, aztán teszem, amit ÉN gondolok. A SAJÁT gyerekemmel.

2012. jan. 31. 14:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is valahol középút kell. Jó, hogy elérhető sok információ, de nem kell mindenhez végletekig ragaszkodni és nem kell mindig kitűnőnek lenni a gyereknevelés tantárgyból. ^^ Néha elég a ráérzéssel megszerzett jó is. ^^

A nehéz az, hogy sok védőnő sajnos rákényszerítené az embert, hogy legyen tökéletes. :S A mi előző védőnőnk nagyon kedves, aranyos volt, sok tanácsot adott, sokszor mondta, hogy ne parázzuk túl a dolgokat. Sajnos nyugdíjba ment amikor 4 hónapos körül volt a leányzó. Kis súllyal született, és nem gyarapszik állati gyorsan, de szép formás, mozgékony 8 hónaposan felállt, mászott, most 9 hónapos kapaszkodva lépeget. Az új védőnő viszont folyamatosan a súlya miatt piszkál a mai napig. Eszik eleget, hogyan eszik, műanyag kanalat használunk. Már az orvos szokta mondani a védőnőnek, amikor megyünk, hogy de eleve kis súllyal született, és semmi gond nincs vele. Szóval...én egyszerűen már nem foglalkozom a kötelezőkkel, mit kéne tudnia, mekkorának kellene lennie. Én tudom, látom, hogy jól érzi magát, ügyes, szépen fejlődik, ennyi nekem elég. ^^

2012. jan. 31. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!