Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Élettársi kapcsolat?

Élettársi kapcsolat?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Babát szeretnénk,a jogi oldal érdekelne,hogy hogyan járunk jobban előny e ha házasok vagyunk(támogatás,gyerkőc papirok támogatás bármiben)vagy maradhatunk igy élettársi kapcsolatban kell apasági teszt v elég ha elismeri a picit?van e anyagi vonzata ha csak élettársak vagyunk,(bár ahol lakunk,ő nincs bejelentve csak én)remélem nem volt tul zagyva köszi a válaszokat
2012. jan. 30. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Eleg apasagi nyilatkozatot tenni.
2012. jan. 30. 22:42
 2/13 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM.az nem lesz baj,hogy nincs ide bejelentve?ill h külföldi állampolgár?
2012. jan. 30. 22:43
 3/13 anonim ***** válasza:

gyereketek lesz, nem egy villát vesztek :D

bementek az önkormányzathoz, elintézitek a papírokat és annyi. összeházasodni bonyolultabb ugye ennél.

én utána jártam a jogi dolgoknak mert engem az érdekelt anno.

úgy van sajnos most Mo.-on, ha anya meghal akkor a férj lesz a gyámja a picinek. ha nem házasok akkor a nagymama :(

elég szomorú...

2012. jan. 30. 22:53
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha polgárilag is de össze házasodtok kerül x összegbe! Ha elmentek és elismeri semmibe! Meg kapja apa nevét és gond egy szál se! Nem fontos az egyforma cím :) (mi is nemrég csináltunk ilyet) Szóval nem nagy bumm!
2012. jan. 30. 23:13
 5/13 A kérdező kommentje:
köszönöm,örülök h nem kell plusz pénzt kiadni kitudja mi lesz még igy is...
2012. jan. 30. 23:22
 6/13 anonim ***** válasza:

Cáfolom az előzőeket. Nem kerül semmibe, hogy összeházasodjatok, kb. ugyanannyi utánajárás, mint az apasági nyilatkozat. Ezért mi a házasságot választottuk. Ugyanúgy be kell menni az Önkormányzathoz, 30 nappal későbbre kaptok időpontot, bementek 2 tanúval, és összeadnak titeket. Nekünk nincs gyűrűnk, és végül csak azért került 2.300 Ft-ba az egész, mert a kerület házasságkötő termét választottuk, és a szülők, valamint a 2 tanú volt jelen. Így jobb volt, mintha az Önkormányzat irodájában "nyomorogtunk" volna. Összesen tehát 2.300 Ft-ba került az egész.

Ja, és most utánaolvastam, 2010. január 1-je után születő babáknál nem elég az apasági nyilatkozat, hanem egy igazolás is szükséges, hogy az anya nem szerepel az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában. Ezt lehet kérni az anyakönyvvezetőnél, és akkor 1-2 hét átfutási idővel megkapjátok az igazolást, vagy közjegyzőtől, de akkor 2000 Ft fölötti összegbe kerül, viszont azonnal kiadják nektek.

2012. jan. 31. 08:03
 7/13 anonim ***** válasza:
2011-ben született a lányom, és nem volt szükség élettársi nyilatkozatra, csak az apaságira! Esküvő idén lesz.
2012. jan. 31. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Itt találsz bővebb információt: [link]
2012. jan. 31. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:

6. válaszoló.

jó helyen lakhattok, örülj neki, bár sajnos ez legtöbb helyen nem így van.

nálunk 30.000.- a polgári esküvő. nincs ingyenes. mi zenét is kértünk, az +5.000.- volt.

csekken előre kellett fizetni, mint ha valami rezsi lenni

2012. jan. 31. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Utolsónak: 2011. január 1-től nem kell igazolás arról, hogy szerepelsz-e az Élettársi Nyilvántartásban. 2011. januárjában szültem, 2010. szeptemberében csináltuk meg az apasági nyilatkozatot, akkor még mondták, hogy fog kelleni közjegyzőtől is igazolás (Élettársi nyilvántartás), aztán januárban mondták a terhesgondozáson, hogy már nem kell. Felhívtam az Anyakönyvi hivatal, és mondták, hogy eltörölték ezt a kritériumot.
2012. jan. 31. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!