Élettársi kapcsolat?
gyereketek lesz, nem egy villát vesztek :D
bementek az önkormányzathoz, elintézitek a papírokat és annyi. összeházasodni bonyolultabb ugye ennél.
én utána jártam a jogi dolgoknak mert engem az érdekelt anno.
úgy van sajnos most Mo.-on, ha anya meghal akkor a férj lesz a gyámja a picinek. ha nem házasok akkor a nagymama :(
elég szomorú...
Cáfolom az előzőeket. Nem kerül semmibe, hogy összeházasodjatok, kb. ugyanannyi utánajárás, mint az apasági nyilatkozat. Ezért mi a házasságot választottuk. Ugyanúgy be kell menni az Önkormányzathoz, 30 nappal későbbre kaptok időpontot, bementek 2 tanúval, és összeadnak titeket. Nekünk nincs gyűrűnk, és végül csak azért került 2.300 Ft-ba az egész, mert a kerület házasságkötő termét választottuk, és a szülők, valamint a 2 tanú volt jelen. Így jobb volt, mintha az Önkormányzat irodájában "nyomorogtunk" volna. Összesen tehát 2.300 Ft-ba került az egész.
Ja, és most utánaolvastam, 2010. január 1-je után születő babáknál nem elég az apasági nyilatkozat, hanem egy igazolás is szükséges, hogy az anya nem szerepel az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában. Ezt lehet kérni az anyakönyvvezetőnél, és akkor 1-2 hét átfutási idővel megkapjátok az igazolást, vagy közjegyzőtől, de akkor 2000 Ft fölötti összegbe kerül, viszont azonnal kiadják nektek.
6. válaszoló.
jó helyen lakhattok, örülj neki, bár sajnos ez legtöbb helyen nem így van.
nálunk 30.000.- a polgári esküvő. nincs ingyenes. mi zenét is kértünk, az +5.000.- volt.
csekken előre kellett fizetni, mint ha valami rezsi lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!