Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi baja lehet a babának ha...

Mi baja lehet a babának ha nem megfelelő a lefejt tej vagy a tápszer hőmérséklete?

Figyelt kérdés
2009. máj. 30. 15:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

16:14-es vagyok. A legfontosabb, hogy megnyugodj, és próbáld meg elfogadni a mostani helyzetet, és akkor meglátod a tejcsi is visszajön. Nekem az idegeskedés miatt ment el ennyire (család...). Szóval, nyugalom, nyugalom és nyugalom, minden rendben lesz :)

Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi idős és fiú vagy lány a babád?

2009. máj. 30. 22:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is sorstársad vagyok. Nekem elejétől kezdve felesben kell táplálnom a babámat. Azt olvastam, hogy ha 3 hetes kora előtt van bevezetve a cumisüveg a cici mellé, akkor elvileg semmi gond nem adódik egyikkel sem. Valóban így lehet, mert a 4 hetes kicsim elfogadja mindkettőt. Tiéd mennyi idős?

Nekem 30-40 ml-t szopik egy mellből, és utána változó, hogy mennyit tudok fejni, de mindenesetre nem sokat, kb. 20-30 ml-t.

Nálunk egy dolog vált be, méghozzá a cumisüveg melegítő. Szerencsétlenkedtem össze-vissza kislábassal, abban melegvízzel és bele az üveg... mire evésre került a sor, kihűlt. Máskor meg olyan forró volt, hogy várni kellett, míg hűl, addig a babóci meg üvöltött.

Szóval egy tipp: vegyél egy melegítőt, mert hasznos lehet. Az anyatejnek megfelelően 40 fokra melegít fel rövid idő alatt és ha nem veszed ki az üveget, akkor tartja is ezen a hőmérsékleten.

Én úgy csinálom, hogy szopi előtt beteszem az üveget, bekapcsolom, és mire végzünk a cicin, azonnal kaphatja vagy a lefejt tejet, vagy a tápszert.

(Brendonban most le van árazva az egyik szerkentyű 3500 ft-ra)

Gondold meg, szerintem nálatok is lenne haszna.

Minden jót kívánok!

2009. máj. 30. 22:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Kislányom van, 7 hetes. Most úgy néz ki alakulunk, este mevolt a 80 2ciciből, hajnalban meg a 90. Az éjszakait nem mértem. A melegítő nem tűnik hülyeségnek. Amúgy fejni én is max 20at tudok 1 mellből, de mikor utoljára lefejtem, utána evett nullát az egyik mellemből, szóval most nem merem... azóta meg 40et eszik egyből... ki érti ezt...?
2009. máj. 31. 07:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Cumisüvegmelegítőt én is ajánlom, és még valamit hozzá, egy termoszt.(cumisüveg).Kislányom(10 hetes)elejétől tápszeres, és lefejt tejet adtam a tápszer mellett, mivel nem szopizott(koraszülött volt és a nővérek nem engedték cicire tenni, míg el nem érte a bűvös súlyhatárt)tehát kétfele melegítettem 5 hétig, ismerem a macerát.Ja plusz azért próbálkoztunk is cicire tenni nem sok sikerrel mert annyira kevés volt benne hogy elutasította.Szóval melegítő tényleg jó, termosz meg azért, mert én most már legtöbbször úgy csinálom, hogy megcsinálom készre a tápit, tisztába teszem, meggyöngyölgetem, addig a tápszer a termoszban van s nem hül ki.Szopizás nemtom mennyi idő, de akkor ha sokáig tart csinálhatod,hogy melegebbre csinálod és a termoszban ugye fokozatosan azért hűl akkor mire végeztek pont jó.Remélem tudtam segíteni.
2009. jún. 1. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!