Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy teltek az első hetek a...

Hogy teltek az első hetek a babáddal?

Figyelt kérdés
Mennyit éjszakáztatok? Hogy ment az összeszokás? Milyen időközönként evett? Pároddal mennyi időt töltöttetek együtt? Mikor lett könnyebb a babával?
2012. jan. 26. 17:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mint a rémálom. Azt hittem majd jót alszik, eszik lesz az elején, de nem 2 hetes korától 5 hós koráig ordított. Azt mondták refluxos, de a gyógyszerek ellenére sem lett jobb, hasfajos volt, de 5 hósan véres kaki után derült ki, h tejfehérje allergiás.

Utána minden megváltozott. Most nagyon keveset sír és már nem úgy ahogy akkor régen fájdalmában.

Vittük mi dokihoz, de amíg véres nem lett a kaki addig csak legyintettek. Hát így volt.

2012. jan. 28. 11:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Fájt a gátsebem. A babával könnyen ment, 2-3 hetesen hasfájós lett, ezért esténként, 6-tól ébren volt 9-11-ig, kézben. 2 és fél-3 óránként evett. Utána keveset, 20-30 percet aludt, ez idő alatt csináltam mindent, amit tudtam. Este 11-kor elaludt, éjjel 2-kor és reggel 5-6 körül kelt enni.

Párommal rosszabb lett a kapcsolatom, kicsit depis lettem, mikor már nappal is hasfájós volt. Sokszor veszekedtem vele, nem jogosan. De mindig megbeszéltük.

Könnyebb? Először 4 hónaposan, mikor elmúlt a hasfájás, 6 hónaposan, mikor már kúszott, érdekelte minden, sokat elvolt egyedül. Akkor jöttek az első fogai, az a pár hét nagyon nehéz volt, nem tudtam rajta segíteni, néha együtt sírtunk.

8 hónaposan szeparációs szorongása volt kb. 1 hónapig. követett mindenhová, ha kimentem a szobából, sírt.

Most 10 hónapos, és a fellegekben járok. Bár fogzik, már sokkal jobban viseli. Eljátszik egyedül sokszor, sokat nevet, kacag, minden nap mutat valami újat. Nem tudom szavakkal leírni, mennyire boldog család vagyunk. :)

2012. jan. 28. 11:10
 13/15 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, pont, mint a 11-esnél, én 4 orvost megjártam, hogy ez nem stimmel, nem sima kólika. 4 hónaposan írták fel (véres kaki után) a tejallergiásoknak való tápszert, ami a megváltást hozta.
2012. jan. 28. 11:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Az első hetekben 2-3 óránként cicizett éjjel - nappal. Többnyire evések között alukált, de voltak időszakok, amikor csak kézben volt hajlandó aludni, úgy hogy járkálni kellett vele közben. Ez elég fárasztó volt. Az összeszokás folyamatosan alakult, de összességében 1-2 hónaposan éreztem azt hogy összehangolódtunk. Párommal egyáltalán nem voltunk különösen kettesben, ha kisfiam aludt, én főztem, vagy takarítottam, vagy a vállalkozásba segítettem be. Könnyebb talán most hogy már másfél éves, és néha leköti magát 1 órára, meg mostmár lehet főzni mellette és takarítani.

De minden baba más, és minden szülő is más - így minden helyzet teljesen egyedi, számtalan dologtól függ. Nekünk az iroda egybe volt az otthonunkkal, így speciális helyzetek voltak, állandóan csörgött a telefon, valaki mindig beszélt... stb., utcai cipővel mászkáltak az emberek - így nem tudtam mindig lerakni a földre, járókát későn vettünk, stb.

Miért neked hogy telnek az első hetek?

2012. jan. 28. 13:42
 15/15 anonim ***** válasza:
katasztrofalisan. 4 naposan koltozes, parommal sehogy, baba beteg lett, nagyon vereztem 7 hetig, siras, elapadt a tejem. orvosok :-(
2012. jan. 28. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!