Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Otthon hagynátok Nagyi felügye...

Otthon hagynátok Nagyi felügyelettel az 1 hónapos babátokat egy délutánra/estére?

Figyelt kérdés

Nagyon kedves barátaink hívtak meg az esküvőjükre, ami pont akkor lesz esedékes amikor a mi apróságunk egy hónapos lesz.

Nyilván nem létkérdés a részvétel, csak érdeklődnék, hogy akiknek már megvan a pici,elmennének-e, otthon hagynák-e a csöppséget.

Én egyelőre nem tudom elképzelni hogy mit csinálnék, de a meghívásra meg majd csak reagálni kell.

2012. jan. 26. 14:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
14%
Mi az hogy elvárnám-e? Egy család vagyunk. Vagy együtt megyünk szórakozni, vagy sehogy. Azért ez nem olyan hogy elmegy meccset nézni a haverokkal pár órára.
2012. jan. 26. 14:20
 12/32 anonim ***** válasza:

Gondolom még nem született meg a pici.

Nagyban függ attól, hogy milyen baba lesz. Jó alvó vagy sem, sírós-hasfájós vagy sem, de a legfontosabb, hogy anyatejes vagy tápszeres lesz-e. Ezek közül előre egyiket sem tudhatod.

Ha visszagondolok arra, amikor még újszülöttek voltak a gyerekeim, nem tudnám elképzelni, hogy 1 hónaposan 2-3 óránál tovább távol legyek tőlük, hiába bízom meg teljesen a nagyszülőkben.

Szerintem a szertartásra igent mondanék, de a bulit kihagynám. Nem csak a baba miatt, hanem miattam is.

Amúgy milyen messze lesz az otthonotoktól? Ha közel, akkor nem lenne gond még a buli sem talán, de ha messze, akkor azért macera lenne.

2012. jan. 26. 14:22
 13/32 anonim ***** válasza:
naná, hogy elmennék! Imádok táncolni, két gyerek mellett erre nem sok alkalom nyílt. Ellenben megbízom anyósomban, el tudná látni a 6 hetes lányomat egy estére, akár éjjelre is. Attól függ, hogy te vágysz-e szórakozni, vagy csak szükséges procedúrának érzed. Ha az első vagy, akkor tudod: nincs lehetetlen, csak tehetetlen:) Ha a 2. fajta vagy, akkor meg van kire fogni, hogy haza kell sietni. A férjem meg nem menne egyedül el.
 14/32 A kérdező kommentje:

Igen, Nagyi az édesanyám, szóval megbízom benne teljesen. Nem is ezzel lenne gondom szerintem, hanem hogy lenne "szívem" vajon ott hagyni? :) Meg persze, függ majd a kialvatlanságtól, egyáltalán kedvtől...

Én tudom, hogy engedném Apát, ha akar menjen, de most a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. :)

15/32 anonim ***** válasza:

Én ebből sosem csináltam ügyet, anyósomban és anyukámban is megbízok (előbbi gyerekorvos, nála jobb kezekben kevés helyeb lehetne a gyerekem), és igen, kezdettől fogva rájuk hagytuk eleinte rövidebb időre, később pedig akár egy-egy éjszakára is. Sosem volt ebből gond, nagyon jól összeszoktak, és egyik fél részéről sem jelent problémát, ha esetleg több napra akarunk kikapcsolódni a párommal.

Mindenki jól jár, a nagyik imádnak unokázni, a gyerekek szeretnek menni a nagyikhoz, és mi is elszabadulunk a férjemmel, ami nagyon jót tesz a kapcsolatunknak.

Nem érzem magam rossz anyának ettől, kiegyensúlyozott, harmonikus házasságban nevelek kiegyensúlyozott, harmonikus gyerekeket. Ha megbízol a nagyiban, nyugodtan hagyd rá, neked is jár a kikapcsolódás.

2012. jan. 26. 14:23
 16/32 anonim ***** válasza:
Hát ha csak szoptatsz, akkor nem igazán tudod egy esküvőnyi időre otthon hagyni... mindenesetre én ekkora korában nem hagytam volna másra 2, max ha nagyon muszáj 3 óránál tovább a babám - ilyenkor még napirendjük sincs, amivel számolni lehetne, hogy biztosan aludni fog vagy nem lesz éhes, hasfájós... stb. Tehát végiggondolva :) ha fontos nekem-nekik, és 2 óra alatt megoldható, a ceremóniára talán elmennék valami vészkijárat mellé befészkelődve, de lagziba nem.
 17/32 anonim ***** válasza:

Elmennék bizony, ha feltétlenül megbízom a nagymamában, és nem gond, hogy esetleg egy-két etetést ő végez el.

A lányom 2 hónapos volt, amikor először kiruccantunk a férjemmel egy koncertre. (Kb. 3-4 órát voltunk távol.) Hagytam otthon lefejt tejet, egy-két tudnivalót megbeszéltünk anyósommal, és minden remekül ment. Nem mondom, rengetegszer járt eszemben a kiscsaj, de úgy voltunk vele, hogy ha baj van, úgyis telefonálnak, addig meg minek izguljunk.

18/32 anonim ***** válasza:

mi most mentünk a közjegyzőhöz-időpontra először vinni akartam őt is de aztán maradt itthon erre kellett még várnunk.szóval a 2órás dologból lett 5,5

ha bír vele a nagyi akkor csak menjetek.jó szórakozást.

19/32 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. De engem (a fáradtságról jut eszembe) a szextől sem tart az vissza, hogy a szeretkezés befejeztével már kelhetek is a lányomhoz etetésre (tápszeres). Szóval engem a hedonista tevékenységektől (szex, tánc, evés, ivás)semmilyen fáradtság sme tart vissza. Pedig hidd el, volt olyan éjszakám az utóbbi hat hétban, hogy 4 részletben aludtam összesen 3 órát!
2012. jan. 26. 14:25
 20/32 anonim ***** válasza:
18.vagyok az lemaradt hogy anyatejes és tudtam mikor megyek így előre fejtem eleget,anyatej tárolható úgyhogy kajatéma meg volt oldva.
2012. jan. 26. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!