Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szoktatok együtt fürödni a...

Ti szoktatok együtt fürödni a gyerekkel? Ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
Érdekelne mások hogyan gondolkodnak erről. A férjem felvetette, hogy valamikor majd beletesszük a 9 hónapos lányunkat a nagy kádba úgy, hogy majd ő is beleül a vízbe. Kicsit idegenkedek ettől. Mindig az van a fejemben, hogy azzal a vízzel mossuk majd a baba arcát, amiben az ő hátsó fele ázik. Tudom, hogy ez beteges, de nem tudok másként erre gondolni.

2012. jan. 25. 09:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

Én talán 1x fürödtem együtt a nagyfiammal, aki már 5 éves.

Nekem is furcsa lenne, legfőképpen pedig kényelmetlen, mert én szeretek elnyúlni a kádban és ellazulni közben :) Ja, az az 1 alkalom is olyan volt, hogy ugye egymással szemben voltunk és a kis lába játék közben mindig a combom közé csúszott, persze teljesen véletlenül. Engem zavart, pedig amúgy nem vagyok prűd vagy ilyesmi.

A fürdőszobánkban egymással szemben van a kád és a zuhanykabin, ami tök átlátszó és szoktam előttük zuhanyozni, tehát nincs bajom a meztelenséggel! Na mind1.

A párom régebben mindig vele fürdött, persze úgy, hogy lezuhanyzott előtte.

Most már csak a fiaink fürdenek együtt, mert 3-an már nem férnének el a kádban :)

2012. jan. 25. 10:28
 12/20 Kerria ***** válasza:
67%

Mi még nem fürdünk együtt, de nagyon várom azt az időt...

Most még csak 2 hónapos, így korainak vélem, de szerintem ahogy ülni fog, akkor elkezdjük a közös pancsizást.

Szerintem nincs is annál jobb :) lelkileg feltöltődik a baba, és a mama/papa...

Ha zavar, hogy abban mosnád meg az arcát, akkor azt mosd le neki külön, vagy a csapnál, vagy folyó vízzel... nem lesz semmi baja.

2012. jan. 25. 10:32
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
Ha nincs semmi fertőzésetek, vagy seb rajtatok, akkor ennek semmi akadálya!
2012. jan. 25. 10:47
 14/20 anonim ***** válasza:
34%

A baba is kakil, nemcsak a felnőtt. Nem?

Én nem fürdök együtt a gyerekkel egyébként, de csupán technikai akadálya van. Egyszer próbáltam, de egyszer csak ki akart szállni, én meg mit csináljak vele vizesen, pucéran? Macerás.

2012. jan. 25. 11:04
 15/20 anonim ***** válasza:
33%
Nem, mert nincs kádunk csak zuhanyfülkénk. De szerintem nem fürödnénk a kislányommal akkor sem, ha lenne rá lehetőségünk, nem gondolkoztam még, hogy miért nem, egyszerűen csak nem. (17 hós)
2012. jan. 25. 13:10
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

A férjem is együtt fürdik a fiammal, és az a kisgyerek ilyenkor úgy néz az apjára, mintha ő lenne az Isten. Imádom nézni őket! Bohóckodnak, pancsolnak, csapkodják a vizet.

Arra kell vigyázni, hogy szemölcse ne legyen annak, akivel a pici fürdik, mert azt elkaphatja.

2012. jan. 25. 13:14
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
Nincs kádunk. :(
2012. jan. 25. 14:05
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Úgy látom sok családban apa együtt fürdik a gyerekkel. Majd megpróbálok megbarátkozni én is a gondolattal:)

Lenne még egy "meztelen" kérdésem is, de azt majd külön írom ki.

2012. jan. 25. 14:20
 19/20 anonim ***** válasza:
47%

Nem, mert ez nálunk sem volt szokás. Így nőttünk fel.

Nálunk ez a természetes. Majd ha lesz tesó, fürdenek együtt. :)

2012. jan. 25. 15:15
 20/20 anonim ***** válasza:
70%

Nekünk nagyon nagy fürdőkádunk van, így van hogy egyszerre 5-en is benne vagyunk.Anya (én) , apa , az 5 éves lányunk, és az 1 éves ikrek. Előtte mi lezuhanyozunk,és úgy ugrunk át a kádba. Amúgy ez hétvégén szokott lenni, amikor nyugodtan tudunk pancsolni :-)

35.N

2012. jan. 25. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!