Ha kisfiam együtt játszott egy másik gyerekkel, akin pár nap múlva kijöttek a bárányhimlős kiütések, mennyi az esély hogy elkaphatja?
Hát, valóban csak kivárni tudjátok...
A szopizás ilyen esetben már irreleváns.
Azért ha lehet, az elkövetkező 2 hétben inkább ne engedjétek más gyerek közelébe, hogy legalább ő ne adja tovább más gyereknek, ha elkapta esetleg.
Ha az anya nem esett át bárányhimlőn, akkor mindegy, hogy szopik-e a baba.
Egyébként meg elég sok helyen úgy olvastam, hogy kb. 6 hónapos koráig védi a szoptatott csecsemőt a bárányhimlőn átesett anya teje, de addig sem 100%-ig, és 6 hónap után pedig ez a védelem már nagyban lecsökken.
jó esélyetek van rá, mivel a bárányhimlő lappangási ideje akár 10-14 nap is lehet, és már akkor is fertőz.
Nagyon fertőző betegségről van szó, elég egy légtérben lenni a beteggel. Míg az utolsó pötty le nem szárad, addig fertőz.
"Az anyatej tökéletes. Amíg a babánkat szoptatjuk, addig szervezetét védik az anyatejben levő immunanyagok..."
"... a kutatások kimutatták, hogy a szülést követően a gyermek 2. életévében nő az anyatej energia és immunanyag tartalma."
Hát nem tudom....én kizárólag szoptattam a babámat az első 6 hónapan, mégis minden betegséget elkapott az ovis tesójától.
Bárányhimlő nem volt közte, de most 8 hónapos (még most is leginkább szopik), és már legalább 4-szer volt takonykóros, volt, hogy lázzal járó vírusos fertőzése volt, meg kötőhártya gyulladása is kétszer....
Guglizz már rá, hogy anyatej+bárányhimlő...
Sajnos a télen kénytelen volt alaposan utánaolvasni a témának, nem feltétlenül védi meg az anyatej a bárányhimlőtől a gyereket!!!
(Már csak azért sem, mert még a direkt immunizáló védőoltás SEM védi meg 100%-ig a gyereket. Sőt, manapság már az sem garancia, ha valaki egyszer elkapta, ugyanis kolléganőm 4x !!! volt bárányhimlős!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!