Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hónapos lányom még nem...

13 hónapos lányom még nem tartja magának az ivó cumiját, minden igyekezetem ellenére csak áll és várja, hogy itassam, ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Mármint nagyon el van maradva?Esténként még csak csak elfogadom, hogy a tápszerét már nem akarja fogni, és én tartom neki, de napközben is csak mutat rá és várja hogy megitassam.Mindig próbálom a kezébe adni és megemelni, hogy a szájába folyjon,, és közben dicsérem, hogy milyen ügyes, de még csak megfogni se hajlandó, ökölbe szorítja a kezét és hisztizni kezd.Ez már 2 hónapja tart, ma elhatároztam, hogy lerakom a cumit, és majd ha szomjas, és mutat rá, nem reagálok, kivárom még megpróbálja, hiszen tudja hogy kell.Egyszer oda is ment hozzá, de csak kiöntötte belőle a gyümilét, és inkább nem ivott egész d.e.:(Most csak adtam neki inni, meg is ivott 2,5 dl azonnal, tehát szomjas volt, de meg se próbálta...Mit tehetnék még? a sima pohár meg az ivó poharat még kevésbé tolerálja, ki se nyitja a száját:(
2012. jan. 23. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
33%

Nem fogja?

Mást se tud koordináltan megfogni?

szerintem érdemes elvinni dokihoz

13 hónapos gyereknek már rég tudnia kellene. ha azt neki abbánt, kukit, csokit bármit a kezébe legalabb a szájához emeli? mert ha nem akkor vidd el mindenképp. de a státusz vizsgálaton ez kérdés kelett hogy legyen anno

2012. jan. 23. 14:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Amúgy minden fog, kukit, meg a kis falatkákat is egyedül eszi, már a kanállal is próbálkozik, hogy azzal egyen egyedül, és minden játékát is fogja, játszik velük, 11 hós kora óta egyedül megy, már kezd beszélni, mutat mindent ha kérdezek mi hol van, tehát amúgy biztos nincs baj vele, egyszerűen erre az ivásra valahogy lusta...:(
2012. jan. 23. 14:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Phuu akkor nehéz eset, ebbe nem tok segiteni,
2012. jan. 23. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Lányom ekkortájt kezdte megtanulni fogni az üvegeket, csőrös poharát.

Minden mást fogott, ügyes volt, de inni nem volt hajlandó egyedül.

Szerintem, ha minden mást fog, akkor nincs itt baj, csupán egy lusti kis manó ezen a téren, mint a lányom.

Most már 14 hónapos amúgy, és tök önállóan iszik, nem is engedi, hogy itassam, vagy segítsek neki. :)

2012. jan. 23. 14:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Mintha a fiamrol irtal volna...8 honapos koratol kiprobaltam legalabb 6 fele csörös es egyeb itato poharat.Semmit nem akart megfogni.Kiraktam az asztalra hozza sem nyult csak ha en itattam.Ö ugyan csak vizet kap, megprobaltam hogy gyümölcslevet tettem bele, tetszett is neki amig en itattam.Ugyanigy a tapszeres flakont sem fogta meg.1 eves koraban elhataroztam, hogy nincs több csörös pohar...par hisztis nap utan raszokott a poharra, mostmar mutatja ha szomjas, bar en tartom a poharat, de ö is fogja(mert különben nyakonboritana magat allandoan).Egyebkent kellö tempoban fejlödött csak nem akarta a csunisüveget sosem megfogni.A baratnöm lany mar 8 honaposan elintezte az ivast egyedül.Most egyebkent 16 honapos, kb. karacsony tajekan itta meg elöször egyedül a tapszert.
2012. jan. 23. 14:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, lehet én is egyből a pohárral kezdem akkor, hogy azt tartsa egyedül, max nekünk is lesz egy pár hisztis napunk...
2012. jan. 23. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!