Akinek a szűrővizsgálatok ellenére beteg babája született: volt bármi féle adat, ami nem volt átlagos a mérések alapján, és uólag már világos, hogy a betegség jele lehetett?
Nálunk nem volt meg egy bizonyos adat, és szerintem talán pont ez volt a hiba.. A lányomnak születésekor a nyakára és a bokájára volt tekeredve a köldökzsinór. Ez akkor még nem tűnt bajnak, de később kiderült, hogy oxigénhiány miatt középsúlyos hipotóniája lett. Többször is kérdeztem erről a Dévényes gyógytornászt, akihez jártunk és közösen arra jutottunk, hogy vélhetően még a terhesség alatt alakult ki nála ez az állapot - viszont akkoriban a mi kórházunkban nem mérték rutinszerűen a flow-metriát.
Nem tudom, ez mennyiben befolyásolta volna a végeredményt, de az biztos, hogy most megyek majd olyan UH-ra is, ahol ezt is nézik.
Igen, volt, de csak nagyon későn vették észre, akkor viszont sok(k) mindent.
Csak azt tudom ajánlani, amit xStefix is írt: alapos uh-t, ha vidéki vagy, akkor Pestet tudom ajánlani. A flowmetria fontos, és egy jó gépen végzett alapos genetikai ultrahang sem utolsó a sorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!