Kisfiam, akivel 3 hete kezdtem a hozzátáplálást, csak gyümölcsöket eszik. Mit tegyek, hogy a főzelékeket is szeresse?
Szia!
Keverd a gyümölcsöt a zöldséggel és fokozatosan mindig kevesebb gyümölcsöt tegyél bele.Így hamarosan megszokja a zöldségek ízét is :) De előbb csak a gyümölcsök ízét szoktasd meg vele és ha megszokta és szereti akkor keverheted zöldségekkel.
Sütőtök-alma,sárgarépa-alma,Krumpli-alma,barack,banán,cékla-alma,spenót-banán(ez majd ha nagyobb lesz):P
De keress rá neten sok jó és korhoz megfelelő recepteket vannak.
Babareceptek lehetőség cím alatt:
remélem tudtam segíteni.
11hónapos kislány anyukája
Szia, szerintem ne eröltesd ha van bőven tejed. Egy babán látni, mikor kezdi el érdekelni más táplálék. Nem kell azon aggódni szerintem, mikor mit lehet adni. Persze a ne a rántotthússal kezd :O) én mindig almát főztem a főzelékhez. Pl. fél cékla-alma-fél krumpli ezeket kockára vágod, megfőtt turmixold, esetleg hígítsd egy kicsit a levével, vagy anyatejjel, ha van bőven, ha nincs, ilyenkor fel lehet használni a fagyasztottat.
HA nem kell neki még a szilárd táplálék csak a gyümi, nem baj mert mi felnőttek sem vagyunk egyformák.
A paradicsomot meg majd később add, nem az a kedvence általában a babáknak. Ha a gyümit jobban szereti, főzd meg azt, hogy szokja egy kevés krumplival, így édesebb lesz, aztán változtass arányt. Meg meleg is van ám, egyébként sem esznek most sokat, napközben jobban megy a folyadék. Itatni, csak vízzel itasd és a puffasztott kukoricával elrontod, ha egyébként nem jó evő. Telíti nagyon és nem fog neki kelleni még a gyümi sem. (persze a döntés a Tiéd)
Szóval amikor nagy a meleg, este kínáld a főzit, mikor nincs nagy meleg és hígra csináld.
Velünk is így volt, végül több hét küszködés után tettem pipmellet a főzibe és egy deci rögtön lecsúszott. Ő is anyatejes 6.5 hós. Utána még persze szopizik.
Húst nem 8 hós kortól lehet adni, ezt hol olvastad első?? Nyugodtan mehet a rizs is, csak vigyázz, hogy ne fogós zöldséggel add. Glutén is mehet módjával, sőt akár a túróval is próbálkozhattok lassan dúsításként. Az a lényeg, hogy mértékkel adj mindent.
A paradicsomot én főzném, főleg, hogy a legtöbb pari sajnos permetes fóliás sz*r..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!