Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 és fél hónapos a babám,...

6 és fél hónapos a babám, másfél hónapja kezdtük a hozzátáplálást. A gyümölcsöket nagyon szereti, viszont a zöldségféléket utálja, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Próbáltuk a sárgarépát, sütőtököt, krumplit, paradicsomot, finomfőzeléket és mindent kiköp, és sír, ha a szájába próbálom rakni. Házilag is próbáltam neki csinálni és bébiételt is, egyiket sem fogadja el. Ha már egy picit keverek a gyümibe, megérzi és nem akarja megenni. Gyerekorvos és védőnő azt javasolta, hogy próbálgassam tovább, de már annyira el vagyok keseredve, hogy hetek óta semmi változás. A súlygyarapodása egyébként megfelelő, ezért nem is kapott Sinlacot sem. Tejpépet nem adhatok neki, mert nem tehéntej alapú tápszert kapott. Mit csináljak, hogy megszeresse a zöldségeket?
2011. febr. 18. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:

semleges ízű zöldséget is próbáltál már? pl. őszibarackba keveni főtt tököt? céklát? cukkinit? gesztenyét?

idővel biztos javulni fog.

2011. febr. 18. 14:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmit, csak adj neki időt és próbáld később.

Az én fiam sem szerette,csak az alma,banán,sütőtök.

1 éves kora körül viszont már a főzeléket szerette jobban.:)

2011. febr. 18. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:
az én kisfiam a gyümölcsöket utálta 5-7 honapos koráig aztn egyszer csak szerette, sztem ne eröltesd, semlegeset keverj kicsit bele pl kicsi krumplit, azt nem veszi észre.
2011. febr. 18. 14:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom 6,5 hónapos,és ugyan így vagyok mint te.

Még meg sem kóstolja,azt is nehezen értem el,hogy legalább a gyümölcsöt megegye.

Én kipróbáltam ha sinlacba keverem a főzit,akkor legalább megeszik valamennyit.

Akkor se sokat,de legalább eszik...

2011. febr. 18. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Nalunk Szlovakiaban pont ezert kezdunk zoldsegekkel, hogy ne mindjart a legkellemesebb edes gyumolcsoket erezze eloszor. Nagyon szereti a repat, krumpli, brokkolit...
2011. febr. 18. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:
szintén szlovákiából írok, "nálunk" gyümivel kezdik a hozzátápit, mondjuk a lányom szereti a zöldségeket, ma olyat csináltam h gesztenye,alma,krumpli, nagyon izlett neki, próbálj elöször krumplit keverni a gyümihez aztán mondjuk sütötököt, hogy picit édeskés legyen...
2011. febr. 18. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!