Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem adom neki a D-vitamint....

Nem adom neki a D-vitamint. Lehet ebből valami hátránya?

Figyelt kérdés
Már majdnem benőtt 7,5 hónapos fiam kutacsa, ezért nem adjuk már neki a Vigantolt. (Védőnő javasolta) Most még is aggódom, nem lesz ebből baja?
2012. jan. 22. 20:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi előző héten voltunk dokinál.Pont megkérdeztem meddig kell adni a Vigantolt, és azt mondta, hogy 2 éves korig napi 1csepp!

De ahogy látom, amennyi védőnő, annyi elmélet.remek...

De javítson ki valaki ha rosszul tudom, de a Vigantol az a fogak miatt is kell nem?Meg úgy egyébként az egész csontozat miatt.Nem?

Szerintem nem vág földhöz az a napi 1 csepp senkit, úgy, hogy nyugodtan adjad neki, a védőnőt meg hanyagold mert valami nem kerek nála..!!

2012. jan. 22. 22:03
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A vigantol betegtájékoztatója szerint:

Alkalmazható:

- Angolkór megelőzése gyermekeknél,

- D-vitamin hiány megelőzése és kezelése,

- D-vitamin hiány következtében kialakuló csontlágyulás és angolkór kezelése,

A készítmény szokásos adagja:

- D-vitamin hiány megelőzésére csecsemőknél: naponta 1 csepp (667 NE D3- vitamin), koraszülötteknél: napi 2 csepp (1334 NE D3-vitamin). A csecsemők életük második hetétől kaphatnak Vigantol cseppeket, első életévük végéig.

- 1 éves kor után a Vigantol cseppek további adása javasolt, különösen a téli hónapokban.

[link]

2012. jan. 22. 22:08
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem, nem vág földhöz a napi 1 csepp, itt nem ez a lényeg. Tudom, hogy mi az az angolkór, igen. Viszont a D-vitamin a csontosodást is elősegíti, ha túl hamar benő a kutacsa, abból pedig komoly gondok lehetnek, amelyet műtéttel lehet csak orvosolni. Szerdán megyünk orvoshoz, akkor nála is rákérdezek. Köszi a válaszokat!
2012. jan. 22. 22:10
 14/22 anonim ***** válasza:
De az mért baj ha túl hamar benő a kutacs?Nem kötekedek!!! Tényleg nem tudom.:)
2012. jan. 22. 22:15
 15/22 A kérdező kommentje:
Azért, mert elkezdődik lényegében a fej összecsontosodása, és az agynak nem lesz helye nőni, ami fokozott nyomást jelent a fejben. Visszamarad a fejlődésben, csúnya alakja lesz a fejének, és fájni is fog neki.
2012. jan. 22. 22:16
 16/22 anonim ***** válasza:
48%
Ne hallgass itt senkire, csak a dokira. Mindenkinek másképp kell adagolni, nem védőnő, meg doki függő, hanem gyerek függő. A barátnőm babáját 2 évesen meg kellett müteni, mert hamar nőtt be a kutacsa és deformált lett a feje. Nem vette észre senki!!!
2012. jan. 22. 22:16
 17/22 A kérdező kommentje:
Na igen, pont ezt akarjuk elkerülni.
2012. jan. 22. 22:17
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Hm... Ez tényleg érdekes..! Mármint ez a hamar össze növés! Bizti hogy a doki megnézi majd neked és mond ő is valami okosat! Én mindig a dokira hallgatok és nem a védőnőre! Ha majd ő is azt mondja hagyd abba akkor hagyd csak abba! Én dokim és védőnőm sosem egyeztek! A védőnő szavát mindig felül írja a dokié! Nálam terhesen is így volt és most is!
2012. jan. 22. 22:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Pont a héten voltunk dokinál és rákérdeztem én is. Nekem azt mondta, tavaszig 2 csepp, onnantól 1 csepp 2éves korig. A babám elég nagy kutaccsal született és én még mindig ugyanakkorának érzem. 5 és fél hónapos
2012. jan. 22. 22:30
 20/22 anonim ***** válasza:
Az eyémnek be is forrt a koponyája, de ennek ellenére is adnom kellett, kell!!!!!
2012. jan. 24. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!