Mitől függ az, hogy hány csepp D-vitamint kell adnom a gyermekemnek?
Mi vidéken élünk (Szolnok). Itt kezdetek óta napi 1 csepp a gyermekorvosunk által előírt mennyiség.
Viszont az itteni D-vitaminos egyik kérdésénél láttam, hogy ez mindenkinél eltér. Van, akinek napi 2 van, akinek napi 3-4 csepp az előírt!
Ez függ valamitől, hogy egy egyébként - láthatólag - teljesen egészséges csecsemőnek/gyermeknek mennyit kell adni? Vagy ez is egy olyan kötelező dolog, amiben nincs egyetértés se védőnők, se orvosok között?!
1 éves korig napi 1
1 éves kor felet 2 évig más naponta 1
A napi 3-4 az baromi sok.
Ezekszeritn nem tudja mit csinál egyik és másik szakma.. hurrá!
Nekünk mást nem mondott a dr. nénink a D vitaminon kívül.
A 4 hónapos státuszvizsgálatnál megnézett mindent, beleértve a kutacsát is. Annyit kérdezett, hogy kapja-e a D vitamint?! Mondtam, hogy igen, napi 1 csepp, de előfordul, hogy 2 csepp sikerül. Annyit mondott erre, hogy jó rendben, nincs semmi gond.
Ha a kutacsával lett volna gond, akkor gondolom szólt volna nem?! :|
Én úgy tudom,hogy a születéskori kutacsnagyságtól és a születéskori súlytól függ,hogy 1 vagy 2 csepp!Mert,hogy ez segti a csontosodást!
ne aggódj!ha baj lett volna a kutaccsal akkor szólt volna a dokitok!
Jó babázást!
Szalados Katalinnál kezdtünk, de nem voltam vele megelégedve, így átmentünk Tancsik Andrea dr.-nőhöz.
Eddig minden gondunk ott oldódott meg. Nagyon szeretem azt a doki nénit és a lányom is.. na ez meg nem utolsó 'szempont'! :]]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!