Anélkül, hogy megnézték volna a lányom kutacsát, azt mondták (doki is, védőnő is), hogy adjam neki, úgy ahogy az első is írta.
Szerintem kérdezd meg a gyerekorvost is, mert néha a védőnők is tudnak ám olyanokat mondani, hogy fel nem igaz. Tisztelet a kivételnek.
2012. jan. 22. 20:41
3/22 anonim válasza:
Nem a kutacs miatt kell adni! Hallottál már az angol kórról? Ne akard,hogy olyan gyereked legyen! A D vitamint sokáig kell adni a gyereknek,több évig! Add neki minden nap,napi 1 csepp!
A fiamnak én már 4 hónaposan sem éreztem a kutacsát, a doki akkor még igen, de a 6 hós státusznál már nem volt egyáltalán tapintható a kutacs, mégis kell adnom a D vitamint. Szerintem kérdezz utána a gyerekorvosnál is.
2012. jan. 22. 20:46
5/22 anonim válasza:
Nemrég olvastam egy cikket melyben a D-vitaminról írtak! Állítólag Amerikai kutatók szerint nem hogy 3 éves koráig, de jóval tovább is szüksége van a gyerekeknek a D-vitaminra!!!
Pont nem az az egy csepp vág földhöz naponta engem, amit be kell neki adni!
2012. jan. 22. 21:25
6/22 anonim válasza:
Ahogy látom ezen is megoszlanak a vélemények.
Nekem kb 6 hónaposan mondta a doki, hogy ne adjam, mert nagyon gyorsan nő be a kutacsa. Barátnőmnek már 4 hónaposan megtiltotta a dokijuk(két különböző doki).
Most már másfél évesek múltak, barátnőm lányának hetente kétszer kell adni, fiamnak 2 naponta.
Na igazodjon ezen ki valaki!
Tényleg a legokosabb, ha megkérdezed a dokit, akár telefonon, vagy egészséges tanácsadáson!
2012. jan. 22. 21:28
7/22 anonim válasza:
Nem semmi védőnő... A legújabb kutatások szerint még tovább kellene az embereknek d-vitamint szedni.
Nálunk napi 2 cseppet kell adni a babáknak, télen-nyáron, 2 év fölött is.
Én inkább adom, mint hogy ne!!!
2012. jan. 22. 21:30
8/22 anonim válasza:
lányom októberben volt egy éves. amikor szültem azt mondták egy éves korig adjam. de egészen tavaszig kell adni hiába múlt egy éves, mert télen elég napsütés szegényen élünk, és pótolni kell a D vitamint
2012. jan. 22. 21:34
9/22 anonim válasza:
Komolyan 2 csepp? Én mindig csak egyet adok neki...! Nah akkor tényleg van itt nagy kavarodás :D
2012. jan. 22. 21:53
10/22 anonim válasza:
Az en lanyom decemberben volt 2 eves. A gyerekorvos unokatesom napi 2 cseppet mondott, a mi gyerekorvosunk (unokateso messze lakik-dolgozik tolunk) csak napi 1-et. A lanyom a tropusokon szuletett es szuletesetol fogva minden kora reggel, amikor meg nem egetett a nap, ki kellett vinnem fel orara "napozni", pont a D-vitamin miatt. D vitamint azota szedunk csak, miota hazakoltoztunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!