Szerintetek az erősíti egy kisgyerek immunrendszerét, ha néha-néha elkap valamit, vagy az, ha soha semmit nem kap el?
Továbbmegyek: a sterilizálás kimondottan árt! Mert ahogy az első is írta, napi rendszerességgel találkoznia KELL kórokozókkal a gyerek szervezetének hogy aztán ne betegedjen meg!
Én még újszülöttnek se sterilizáltam semmit. Minden tiszta, de semmi nem steril. Egyik gyerekem se volt másfél-két éve orvosnál. Még járványok idején se betegek. Akik meg burokban tartották a gyereküket és pl. nem vitték ki mert épp fújt a szél, és agyon sterilizálgattak mindent azok üvegszám önthették a gyerekbe az antibiotikumokat.
Az én 3 évesem nincs túl sterilizálva, sőt rengeteget járunk orvoshoz, kórházba, betegekkel találkozik, bkv-n szó szerint megnyalja a kapaszkodót, játszótéren a taknyos gyerekekkel játszik, mégsem kapja el.
Ilyenkor mi a helyzet????
Miért nem???
És a 11 hónapos huga sem szerencsére.
Macskánk is van és apa nem a tisztaságáról, rendszeretetéről híres.
Hát épp azért nem beteg mert nincs sterilen tartva! Az immunrendszere találkozik naponta kórokozókkal, legyőzi őket és megerősödik!
Pont az a gyerek nem lesz beteges akit nem óvnak mindentől.
Én mondjuk a nyers husist, esetleg tojásost nem hagynám. :(
Meg azért ha wc-ről jön az ember akkor is inkább mosson először kezet, mielőtt a gyerekhez nyúl.
De az a jó a gyereknek, minél több kosszal találkozik, mert így az immunrendszere felismeri a későbbiekben is a bacikat és már tud ellenük védekezni.
11.04-es a Facebook-ról lopta, hónapokig keringett ez a szöveg!:D Attól még igaz.
Ha egy kisgyermek ritkán betegszik meg, az azt jelenti, hogy erős az immunrendszere. Azok betegségek pedig, amiken átesik, még jobban erősítik, mert a szervezet "megjegyzi" magának a kórokozót. Így működik az immunrendszerünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!