Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy kisgyerek és egy újszülött...

Egy kisgyerek és egy újszülött egy szobában, működhet?

Figyelt kérdés
Két szobánk van, most egyik a másfél éves lányomé, másik a miénk, tv is itt van. Most tervezzük a második babát, és a szobákon gondolkozom. Legjobb lenne, ha a lányom szobájába kerülne a tesó is, persze úgy hogy eleinte akár én is ott alszok. Bír aludni a nagyobb a kicsitől?
2012. jan. 11. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
gyereke válogatja!de az se baj,ha a legelején még az újszülött a ti szobátokba alszik,és majd meglátjátok!
2012. jan. 11. 23:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem 25hós volt a nagy mikor jött a kicsi,mindkettő fiú. Nem az volt a gond,hogy nem bírnak együtt aludni,azzal nem volt gond,de tény a kicsi egy angyal volt,hangját sem hallottuk szinte 4hós koráig.Viszont ami gondot okozott az a nagy féltékenysége.Bántotta és még a mai napig is..képes lett -lenne a szemnét kinyomni,harapja,üti stb.szval én az elején még azt is fontolgattam,hogy egy plexi lapot vágatok a kiságy elé,nehogy benyúljon,ugyan is képes volt benyúlni és a rácshoz húzni a kicsit és úgy bántani.A mai napig megvan a féltékenység,mérsékeltebben a bántás is,de már nem olyan vészes.Kezdi megérteni miért nem szabad.szerencsére nem történt semmi komoly dolog,de én sem tudtam külön tenni őket,meg nem is akartam volna ha tehettem volna.Már nagyon szeretik egymást,de mivel mindkettő fiú ,sztem lesznek még harcok..ha megszületik a kicsi azért figyelgesd nehogy gond legyen ...
2012. jan. 11. 23:46
 3/10 A kérdező kommentje:

a féltékenységre nem is gondoltam...

A mi szobánk azért nem lenne jó, mert itt a tv, íróasztal, internet, mindent itt csinálunk, amit ha alszik a gyerek, akkor lehet. :) Nincs nappali, ahova este kiülhetünk. De persze, ha nem jó egy szobában nekik, úgy is ez lesz.

2012. jan. 11. 23:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Két éves volt a lányom, amikor a fiam született. Azonnal egy szobába kerültek, persze én is ott aludtam velük. Soha semmi probléma nem volt, nem szoktak egymásra fölébredni. A féltékenység meg nálunk nem játszott egyáltalán. Szerintem az felkészítés kérdése.
2012. jan. 12. 07:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Persze, egy szobában vannak! Igaz születésétő végigalussza az éjszakát. Ha egész éjjel ordítana akkor nálunk lenne a kiságy.
2012. jan. 12. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:

07.35 ösnek üzenném,én írtam a féltékenységet.Tudod én mikor terhes lettem pár hetes volt még csak a pici és már elkezdtem mesélni róla neki,kb másfél éves volt a nagy...mire megszületett 25hónapos volt a nagy,folyamatosan beszéltünk neki róla,könyveket olvasgattunk stb.Mikor haza jöttünk a kórházból úgy jöttünk,hogy hoztunk neki ajándékot,mondván az öcsike hozta.egy pár napig semmi gond nem volt aztán a 3dik napon megmutatta a féltékenység magát.

sztem semmi köze a felkészítéshez.Azóta 16hós a kicsi és 3.5 a nagy,de még most is az.Nem adja át a játékokat ,ki akar magának tulajdonítani stb...de a családban van rá példa még,hogy fiú testvér született fiú mellé és ugyan ez a helyzet,szóval sztem ez vagy genetikai vagy a nemiség miatt van így.Cáfolom,hogy ez felkészítés hiánya lenne,mert én pl rengeteget foglalkoztam terhesen is és utána is a naggyal,hogy ne érezze hiányomat..de mint tudjuk nincs két egyforma gyerek,nem igazán értem,miért rögtön a szülő a hibás ilyenkor...:S

2012. jan. 12. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
jah és még valami,sztem az sem mindegy,hogy egy kislány mellé jön pl egy kisfiú,mert nézegetem a barátnőm kislányát is ,meg az oviban is,hogy szinte látszik rajtuk az anyai ösztön,imádják az én kicsi fiamat is ha bemegyünk és rögtön babusgatják-két fiúnál már a teritórium harc elkezdődik és sztem ezek beléjük vannak kódolva.Persze nekem is van olyan ismerősöm ahol két fiú van és nincs gond-de hagy jegyezzem meg nekik pl külön szobájuk van születésük óta,tehát meg vannak a határok-mind játékban mind szobailag...
2012. jan. 12. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, 14.48-as, nem akartalak megbántani, tapasztalataim alapján ahol igazán jól sikerült ráhangolni a nagyobbat a kistesóra, ott jól működik a dolog. Ismerek olyan anyukát, akinél a két fia között sincs semmi gond, meg olyat is, ahol két lánynál van óriási probléma. Ahol gond van, ott azt látom, hogy valami a felkészítés során csúszott nagyon félre. De igazad van, nem szabad általánosítani.
2012. jan. 12. 16:49
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, így kevésbé félek már emiatt!
2012. jan. 12. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:

14.48as vagyok.Nem bántottál meg .Sajnos a környezetemben is van ilyen,hogy gyak.nem foglalkoztak a tesókkal.Én egy ideig nem értettem a mi helyzetünket,de már sok minden megvilágosodott.Most nem e kérdésnél van a helye,de egy jó ideje tanulok alternatív gyógyításokat ,ezeken belül az egyik lélekgyógyászatra épül.egyre jobban elfogadott tudomány már ez az emberek között,habár nagyon kevesen ismerik,de egyre több orvos alkalmazza.Ezek olyan dolgokat hozhatnak felszínre amirőlálmodni sem gondolnánk.Ún "hozott"vagy velünk született okokat..,lelki traumákat amik kihatnak erre.Nem is gondolnánk ,hogy akár egy egy szónak milyen hatása lehet utólag,pláne pl gyerekeknél..

Nah mindegy nem ragozom túl.A lényeg,hogy mivel én használom ezt a módszert és együtt élek ezzel így már bármilyen problémára találok megoldást.

Remélem akiknek szintén bármilyen problémájuk van ,hamar megoldódik.

2012. jan. 13. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!