Második babámat várom, a kislányom másfél éves. Kinél milyen tapasztalatok vannak azzal kapcsolatban, hogy hogy fogadta a nagyobbik a kistesó érkezését?
készülj fel mert mindenféle válasz lesz
van olyan akinek jó van akinek rosszul és ezek változatai
abszolút gyerek függő a dolog és persze a szülőkön is múlik
erre felkészülni nem igen lehet
ami tanács lehet türelmemmel és nyugisan viseld ha fellép a testvérféltékenység
ui: nálunk nem volt gond mikor született a kicsi nálunk most van gond mert már nagyok .-)))
18 hónap van a gyerekek között. A testvérféltékenységet hírből ismerjük, illetve még úgy sem.
Mi arra figyeltünk, hogy:
- a nagy ne szoruljon háttérbe
- a nagy "rigolyái" megmaradjanak, pl. ha a nagy délelőtt szeretett zajos tevékenységet a nappaliban csinálni, akkor ha a pici aludt, akkor átvittem őt a másik szobába
- ne a nagy alkalmazkodjon a kicsihez, hanem a kicsi a nagyhoz (lásd előző)
- a nagy be legyen fogva a kicsi ellátásába (pl. pelus adogatás, lábmosás az ő "feladata" volt)
- ugyanakkor legyen olyan szakasza is a napnak, amikor csak és kizárólag kettesben vagyok a naggyal kb. fél-egy órát, úgy, hogy nem én ugrok, ha a kicsi sír. Ez nálunk úgy volt, hogy apa levitte sétálni a kicsit vagy én elmentem a naggyal fürdeni, míg apa altatta a picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!