Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves gyereket mivel...

Másfél éves gyereket mivel lehet lekötni benn a lakásban? Most érkezett a Kistesó és egy darabig nem tudunk igazán jönni menni. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Eddig szinte csak a délutáni alvás idejére maradtunk a négy fal között. Igazi kis duracell nyuszi a kislányom és egy pillanatra sem áll meg, lakásban semmi sem köti le igazán, csak rohangálunk egyik játéktól a másikig, mindent megun hamar és áll az ajtóban, hogy menjünk ki végre. Eddig egész délelőtt játszótereztünk, délután sétáltunk. Rossz időben babás barátnőknél játszottunk vagy babás foglalkozásokra jártunk. Szóval télen nyáron jöttünk mentünk egész nap. Egy hete született a Kistesó, most jöttünk haza a kórházból. Most eléggé meg vagyok ijedve, hogy mi lesz velünk hétfőtől. 1-2 órára talán le tudunk ugrani a közeli játszótérre, de mivel szoptatok huzamosabb ideig nem fog menni és még az sem biztos, hogy el lesz a Pici a babakocsiban. Szóval nagyon örülnék tippeknek, hogy Ti hogyan csináltátok végig ezt a időszakot egy örökmozgó gyerekkel!
2011. szept. 10. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Miért nem mentek ki?

Ha kertes házban laktok, akkor a kicsit beteszed a babakocsiba vagy magadra kötöd, és kimentek. Mi így csináltuk.

2011. szept. 10. 19:21
 2/6 anonim ***** válasza:

valószínűleg nem kertes házban lakik a kérdező azért érdekelné a válasz.. kedves első:)

Az én kislányom is másfél éves és mintha róla írtad volna, 5 percnél tovább mág semmi sem kötötte le, mesélés, mondókázás és társai nálunk szóba sem jöhet mert annyi ideig se áll le, ha nem tudunk kimenni akkor rajtam lóg egész nap nyüszüg szenved , agyamra megy, szóval nem tudom szerintem nem lehet őket lekötni én már mindent megpróbálam, nem is tudom mi lesz a tesóval karomon..bár nálunk még az egy év múlva lesz. Azt mondták nekem, az eleven gyerek mellé egy nyugodt csendes tesó jön, hátha nálatok is így lesz s lehet majd a naggyal vinni ide-oda.

2011. szept. 10. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:

találj ki némi új játékot. Mit nem próbáltatok még? Rajzolás zsírkrétával, építő kocka, szerezz be pár új zenés cd-t vagy dvd-t, babzsák amint hentereghet, esetleg építsetek akadályokat, amin kúszhat mászhat. Kis sátrat állíthattok fel a szobában és te is beülhetsz hozzá. Kúszó alagút, néhány labda. Hívd fel a figyelmét, milyen szépen pörögnek a műanyag fedők a konyhakövön, ha tudsz furulyázni játssz neki gyerekdalokat.

És esetleg apuka, nagyszülők vagy bébiszitter segítségével (ha már majd megőrülsz, megéri!) biztosíts a lányodnak minél több szabadtéri elfoglaltságot.

Erőt, kitartást!

2011. szept. 10. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Babakonyha!
2011. szept. 10. 22:32
 5/6 anonim válasza:

Ez leköti:

[link]

[link]

2011. szept. 11. 07:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tippeket! Bárcsak lenne kertünk, de egy 40négyzet méteres lakásban lakunk :)

Jók nagyon a játék ötletek, majd ki is próbáljuk, csak valószínű az is 1-2 napig lesz izgi. De már az is valami :)

Hát igen valahogy rá kell szoktatni a Picit, hogy élvezze a babakocsizást és mehessünk etetések között. Csak jön a tél, az sem túl biztató, na de valahogy átvészeljük ezt az időszakot és majd csak jön a tavasz :D

2011. szept. 11. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!