Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért romlott az étvágya...

Miért romlott az étvágya (tápszeres baba)?

Figyelt kérdés

Eddig nagyon jó étvágyú tápszeres babám néhány napja nem túl nagy kedvel és sokszor sokkal kevesebbet is eszik mint eddig (pl. most is 150 ml helyett csak 90ml-t evett meg)... Nem beteg, nincs láza, nem hány! Mitől lehet? Lehet nagyon bután hangzik de lehet hogy unja a tápszerét? Két hónapos a babám, és egy/másfél hónapja eszik: BEBA Pro HA start tápszert.

Várom az ötleteket ha másnál is volt ilyen.

2012. jan. 19. 11:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem butaság, hogy unja a tápszert.Mi már a 4-nél tartunk, 4 hónapos, 3 hónapja tápszeres.Szóval van egy kis rutinom a tápszerváltásban:-))) (A nagyobbik is ezt csinálta:-(( )

Várj még pár napot, hátha helyrejön, az enyém is böjtöl havonta pár napot.Ha nem, akkor vegyél másik fajtát, de kell annak is egy nap, mire igazán megszokja.

Nálunk már 6 féle tápszer van a spájzban.

Ami bejött :Milumil Optima

Illetve a HA-s tápszert iszik, át kéne gondolni muszáj-e, a sima tápszer sokkal finomabb.

2012. jan. 19. 11:10
 2/14 Kerria ***** válasza:

Szia Adri84!

Könnyen meg lehet, hogy unja...

Az hogy most csak 90 ml-t eszik, én nem aggódnék. Sajnos az enyém alapból ennyit eszik, néha van, hogy 120-at, de az ritkaság, viszont általában 8szor eszik egy nap...

Gondolom a Te babád 6 étkezéssel viszi végig a napot, a 150-nel.

Ha jól van, mosolygós, kiegyensúlyozott, nem fogy, akkor szerintem ne aggódj. Mi felnőttek sem eszünk egyformán minden nap...

2012. jan. 19. 11:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Minálunk fogzásnál evett kevesebbet, de nála ez még korai lenne, talán. Bár már hallottam 3 hónaposról, akinek kibújt.
2012. jan. 19. 11:15
 4/14 Kerria ***** válasza:

DE persze kipróbálhatsz másikat is.

Milupa Komfort, és Nestlé Beba Sensitiv fogyasztók vagyunk.

2012. jan. 19. 11:17
 5/14 A kérdező kommentje:
Általában csak négyszer eszik egy nap vagy max 5-ször... Mert ugyan 4 óránként eszik, de ha alszik nem keltem fel és éjszaka átalszik egyhuzamban 10 órát is! Így nála a napi 5-6 evést nem igazán lehet kivitelezni.
2012. jan. 19. 11:17
 6/14 A kérdező kommentje:
A tápszer váltással várok még néhány napot. A tápszerezés legelején elég sok tápszert kipróbáltunk, mindet megette jóízűen csak a többitől fájt a hasa mert nem tudott kakilni! Mostanra végre ez is beállt, tehát még reménykedek, hogy csak átmeneti visszaesés, de ha nem akkor majd megpróbálok váltani. Arra pedig már én is gondoltam, hogy talán nem kéne neki HA tápszert adni, de ezt azért majd jövőhéten egyeztetem a dokinkkal, úgyis megyünk majd oltásra!
2012. jan. 19. 11:20
 7/14 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanez a helyzet! Pár napja ezt csinálja 4 hónapos babám. Ő anyatejet és tápot (jelenleg Milumilt) kap, mert tejből nincs elég. Én azt hiszem, nálunk a fogzás miatt van ez, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy unja ezt a tápot. (Mi is vagy 6féle tápszert kipróbáltunk és 2 van, ami úgy tűnik bevált. A Milumil HA start az egyik.)Szóval szerintem most én is Bebát adok neki következő etetésre, hátha azt szívesebben eszi.

Ha próbálsz tápszert váltani, de fáj tőle a hasa, szerintem adjál neki Gripe Water-t! Nekünk nagyon bevált!

2012. jan. 19. 11:39
 8/14 anonim ***** válasza:

Még egy megjegyzés: nekünk sem tudott kakilni sok tápszertől a pici, de a Humana Ha tápszer megtette a hatását (magasabb a rosttartalma). Ezt szívese meg is ette a pici, csak sajnos nyűgösnek tűnt tőle, ezért ejtenünk kellett. De amíg ezt ette, a kakival nem volt gond.

Az előző válaszoló voltam ismét!

2012. jan. 19. 11:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Picit várj vele ha nem sír és nem nyűgös nagyon, lehet hogy csak a foga miatt nem szeretné enni. Nálunk már 4 hónapos de csinálta párszor. Sőt! Sokszor csak nekem eszi meg más hiába akarná élvezetből etetni. Ezt nem tudom miért csinálja, de én élvezem a kitüntetett figyelmet:D

Viszont mi elkezdtük a hozzátáplálást és sokszor nem óhajt tápszert enni csak a barackot:D Így kénytelen voltam azt sűríteni hogy laktató legyen neki, mert ami még adható azt vagy még nem ismeri vagy utálja...

Tápszert nekünk sosem kellett válltani, de az az igazsság hogy mivel mi Ha-t eszünk nem is nagyon mertem volna gyerekorvos nélkül.

Mi 6x eszünk eddig 150ml-t most ebből 1 alkalom bébiétel 1 pedig tejpép. Viszont az éjszakát átalussza. Én a napirendjét én alakítottam így kiméghozzá kitapasztalgattam, hogy mennyi idő múlva lesz kb éhes és mennyit tud átaludni nélküle mennyi aznapi kajcsi után.

Ébresztő figyelmeztet az etetés időpontjára, mert nem szeretnék sírósan etetni (úgy a hozzátáplálás is kész kabaré). Viszont ha nem akkor adnám amikor jön a jelzés akkor 5 perc múlva már a nyűgös éhes sírós gyereket kéne etessem. Szerintem jó ha rendszerszerűt próbálsz bevezetni nála ha az atatés rendbejön. Ráadásúl édes gyümikkel kezdődik majd a hozzátáplálás ( 3 hónaposan már alma) és könyebb egy nyugodt babának mosolyogva mutatni a kanalat és megpróbálni vele etetni, mint egy sírós éhezővel akit kiakaszt, hogy nem tudja róla leenni és melléfolyik ő pedig minél hamarabb jóllakna. Kb 6 hetes kora óta így eszik és csak akkor emeltem a tápszer adagot ha ő úgy akarta. Azóta végigalussza az éjszakát és nappal sosem sír, sosem nyűgös. Még alvási rendünk is van nappal. Előtte semmi rendszer nem volt.

Sok sikert!:)

2012. jan. 19. 12:17
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, nálunk a kaki gondot a Beba tápszer és a Biogaia cseppek oldották meg (gyanítom inkább a cseppek mint a tápszer de mivel egyszerre kapta/kapja mind a kettőt nem tudhatom melyik használt igazán).
2012. jan. 19. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!