Babam ma 3 honapos, muszaj hozza taplalnom, attol erosebb lesz? Vagy semmi jelentosege, ha csak 6 honapos koraig csak tapszert kap?
Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 08:37
1/7 anonim válasza:
Hát igazából a tápszer az amiben minden benne van, ebböl a vas sem fogy el.
Anyatejeseknél van az a probléma hogy 6 hónap után a tejben már nincs meg a vasszükséglet (az ilyenkor kiürül ami anya elötte felhalmozott), és ezért kell elkezdeni hozzá táplálni.
De tápszeresnél meg az ízviálg miatt kezdeném el.
Az anyatej íze változik az anya által evett dolgoktól míg az tápszer ugyan olyan ízü.
3 hósan még semmit nem kell csinálnod, de 4 hót betöltve én elkezdeném a kóstoltatást. egy étkezés kiváltása 5 hét, majd rá 4 hétre kezded el a köv kostoltatást. így ha 4 hósan elkezded 6 hósan csak a második étkezést kezded maximum, de ezt a baba is doktálja, lehet csak 7 hósan váltasz ki így is egy étkezést.
2/7 A kérdező kommentje:
mit jelent etkezes kivaltasa?marmint csak 1 fele gyumit adjak neki 1honapig?
2012. jan. 17. 09:14
3/7 anonim válasza:
Ráérsz még elkezdeni. 4 hónaposan sem muszáj, te döntöd el, hogy mikor szeretnéd. Egy fajta ételt 4-5 napig kóstoltass, utána jöhet a következő fajta. Akkor tudod kiváltani az étkezést, ha már annyit eszik a babád, hogy utána már nem kér tápszert, de legalább 1 hónapig csak kóstoltass inkább, had ismerkedjen az ízekkel.
4/7 A kérdező kommentje:
anyu azt mondja,a tapszer csak felfujja es gyonge marad....
2012. jan. 19. 11:13
5/7 anonim válasza:
El ne hidd. Még pici, ha anyatej nincs, akkor tápszerre van szüksége, semmi másra. Ráérsz 4 hónap után. Egyáltalán nem marad gyenge és felfújt, nem véletlenül ez az anyatej helyettesítője. Régen nem volt tápszert, kecske vagy tehéntejet adtak a gyereknek, korán hozzátápláltak. Te add neki nyugodtan csak a tápszert, majd ha itt lesz az ideje kap rendes ételt is mellé. Az étkezés kiváltása azt jelenti, hogy hozzátápláláskor először 1-2 kanállal kóstoltatsz, nehogy allergiás legyen. Ha semmi baja az adott pürétől, akkor adhatsz neki másnap többet. Egy ízt 2-3 napig kell adni, utána jöhet a következő. Új ízt majd ismerttel is keverhetsz, de mint mondtam még nincs itt az ideje. Étkezés akkor lesz kiváltva, ha teljesen jóllakik az adott étellel és nem kér utána tápszert.
6/7 A kérdező kommentje:
koszi,sokat segitett ez a magyarazat
2012. jan. 19. 11:22
7/7 anonim válasza:
az en elso babam 7 es fel honapig csak anyatejet kapott(gondolom a tapszer hasonlo). akkor kezdtem ele vele kostoltatni maat. majd szetdurrant az egeszsegtol. szerintem nem kell elsietni meg nagyon picike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!