Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól szoktak tésztát adni...

Mikortól szoktak tésztát adni a babának? És ha még nincs foga, akkor is adnak?

Figyelt kérdés
7 és fél hós. Csak érdekelne, hogy csak foggal rendelkező babák kapnak tésztát? Vagy turmixolva? És mivel, milyen recept alapján kapják a babók?
2012. jan. 16. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:

én nem turmixoltam semmit, csak a borsót,meggyet,de azt is csak 1 éves koráig.

ha elboldogul a darabossal, akkor csak villával törd össze neki.kisfiam fogak nélkül is szépen rágott:)

ilyen idősen nagyon szerette a lebbencs levest,a paprikás krumplit, ebben igaz nokedli van, ezt is villával szétnyomtam.

Meg husi levesbe kapott tésztát, vagy spagettibe.

2012. jan. 16. 21:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Hogyan készíted neki a paprikás krumplit? Leírnád?

2012. jan. 16. 22:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

háát lehet nem fogok nagy sikert aratni, de azt adtam neki, amit mi is ettünk.

Kis hagyma, olajon, laza pörköltalapot készítek, bele a krumplit,megfűszerezem(ekkor teszem bele a piros paprikát,kis majorannát és BonoSalt.Ez egy babáknak is adható fűszersó, nagyon finom, csökkentett nátrium tartalmú,tele van antioxidánssal.De persze jó a sima só is, de én azzal már nem főzök:))

Utána felengedem kicsit vízzel, mikor visszaforrt beledobom a virslikarikákat, beleszaggatom a csipetkét.

Hagyom, hogy összeforrjon és kész.

Amint látod nem fűszerezem túl, a hagyma sem olyan sok benne, hogy ne ehessen belőle.De azért ha kisit "erősebb" lett akkor úgy adtam neki, hogy kiszedtem krumplit,virslit,csipetkét és csak pici levet, és inkább sima vízzel hígítottam.

Huh remélem nem fognak sokan megbotránkozni ezen, de mondjuk én 4 hósan kezdtem a hozzátáplálást, szóval 7,5 hónaposan már nem jelentett ilyen kaja gondot neki:)

2012. jan. 16. 22:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy leírtad.

Azért kérdeztem, mert nem tudtam, hogy piros paprikát teszel-e bele, mert nem gondoltam, hogy lehet-e neki még ilyet adni. Meg a csipetkét sem értettem, mert abban ugye van tojás.

De ezek szerint semmi baja nem lett tőle! :)

Így már megértem, hogy miért ízlett neki, mert az én babum nem nagyon eszi meg az elvileg sós kajákat, a főzelékeket, mert ugye nem rakok bele neki sót, így nincs olyan jó íze.

De esküszöm, hogy megpróbálom, csak lehet még egy kicsit várok vele.

Köszi! :)

2012. jan. 17. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:

oo,persze várj nyugodtan, ha így látod jónak.

Megmondom őszintén azért voltam ilyen bátor, mert 1 hónapon keresztül próbálkoztam úgy a főzelékkel, ahogy a nagykönyvben le van írva,és öklendezett tőle kisfiam.Már megijedtem, hogy mi lesz így, aztán anya mondta, hogy próbáljam ki, hogy adok neki a húslevesből(ekkor volt kb 6 hónapos) és azt ette mint kacsa a nokedlit...szóval nem azzal volt a baj, hogy ennie kellett, hanem hogy nem ízlett neki, amit adtam.Persze, hiszen ízetlenül főzetem,mert ugye mindenhol ezt írják.Ezek után már light-osan adtam neki sok mindent.Mondjuk tényleg nem főzök se olajosan, se fűszeresen, p.paprikából is csak annyit teszel az ételbe, hogy színe legyen.

A csiptekéből meg nem csináltam gondot:)Mondjuk nincs allergiás a családban, szóval gondoltam nem lesz gond.Nem is lett:)De evett bundás kenyeret bőven 1 éves kora előtt.

Ja és még annyit, hogy én 4 hónaposan kezdetem a hozzátáplálást.

De persze úgy csinálod ahogy nektek megfelel, ne hallgass másra,Te ismered a babádat:))

De mondom, ha darabosat tud enni, akkor nyugodtan adhatsz neki, és vannak tojásmentes tészták, ha még nem vagy kibékülve a tojásos cuccokkal:)

2012. jan. 17. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!