Hogyan lehet megtanítani egy 3-4 hónapos kisbabát, hogy egyedül aludjon el?
Sosem hagytuk sírni, és erre büszke vagyok. 3 hónap alatt volt kb 5 olyan alkalom (gondolom a pocakja fájt), hogy nagyon sírt, de ahogy tudtunk segítettük, próbáltuk elterelni a figyelmét :)
Igazából nekem, nekünk nem esik "nehezünkre" altatni, ringatni, sőt :)
Mostanában a cicin bealszik és pár perc alvás után fel kel, dumál, játszik. Vagy volt nem is egyszer olyan, hogy még szopizni sem akart, mert nem hajlandó 3 óránál hamarabb szopni, pedig sosem néztem az órát.
Azért "erőltettem" a fürdés után rögtön fekszünk, szopizunk témát, hogy legalább ebben legyen rend, szokja meg, lássa, hogy minden este agy csináljuk. De valószínűleg nem elég álmos még. Minden este 7-kor fürdetünk, de megpróbálom játszani hagyni egy órácskát.
De még írjatok nyugodtan és megpróbálom beszerezni a könyveket is! Köszi akik már válaszoltak!!!! Pussssssssssssz! Áron anyukája!!! :)
Most a sláger altatás: 1. porszívó+ anya rugózik a nagy labdán :)
2. a takarójában ringatjuk apjával(de majd meg szakadunk 7, 4 kg a kis pocok, ezért kell " könnyebb" megoldás :))
Szia én az vagyok akinek a védőnő tanácsolta a sírni hagyni dolgot. Hozzá kell tennem hogy a kórházban én le se tettem csak fürdetésnél vitték el és közben apuka bent volt nálam és 3an voltunk így a picurral együtt egy szobában. Ha nem ráztam sírt. Bealudni 5 percre pilledt be de aludni 1től 7ig nem akart és ha leraktuk üvöltés... Én örülök, hogy elalszik magától. AKinek van erre ereje, hogy 24ben ölben ringassa a gyerekét annak elismerésem. Nekem is rengeteget van ettől függetlenül ölben.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy a gyerek az anya hiányát tanulná meg. Hanem azt, hogy amikor az álmos érzést érzi akkor felesleges sírnia hanem önmagától nézelődve aludjon el.Ehez nincsen szükség anyára. Mi pl most együtt alszunk, mert apa sokszor nem alszik itthon a munkája miatt (havi 10x is). Ráadásúl nemrég beteg volt és habár van légzésfigyelő meg bébiőr azért szar emeletrl lejönni ha sír hogy dolgot végzett mert ment a hasa, peluscsere. habár a kislányom teljesen magától bárhol el tud aludni (amit már ismer!!! máshol nem tud aludni pl szüleimnél) De már most elég annyi, hogy ha nyűgös simogatom a kis buksiját, vagy 1 percig ölbeveszem és nekelek neki közben magamfelé ,,kényszerítem" a mellkasom felé mert ilyenkor egyből csukódik le a szeme olyan álmos:) szóval egyáltalán nem él anya nélkül. Folyton vele vagyok. De az alvás az alvás. Én nem aludhatok helyette. Megetetem ha éhes, megitatom ha szomjas, pulcsit adok rá ha fázik és leveszem róla ha melege van...de amikor álmos az a legjobb amit tehetek hogy hagyom aludni. hiába ráztam az elején akkor sem aludt be. mikor meg letettem ÜVÖLTÖTT. 1től 7ig volt kézben. és tudod mit? inkább üvöltsön 3 órát mint előtte 7et... Szerintem elég jól bizonyítja a kislányom, hogy nálam vigyorog, más ölében nem akar maradni, és sír messzebb megyek tőle és nem hall vagy nem lát. Imádja ha nagyon összepuszilom főleg a nyakacskáját és sikongatva nevet. egy anyától megvont lelki sérült gyerek...ne is haragudj, de nem így néz ki. Egyébként nemrég hallottam,hogy annak a gyereknek maradnak vissza 30%kal a képességei (kreativitás és hasonlók) akikhez nem beszélnek eleget, nem érintik meg elégszer fél évis koráig. Ezért fontos ez. De nem írja elő senki, hogy az éjszaka közepén üvöltő gyerekkel állj a szoba közepén. Ráadásúl néhény nap alatt kitapasztaltam, hogy mi a sírás és az üvöltés közötti különbség. Akkor 4 napos babával első nap otthon..nem igen volt benne tapasztalatom. Tudom milyen ha neki valami fáj és tudom milyen ha álomtól nyűgős és csak azt érzi hogy valami nincs jól emiatt. Tudom milyen az ha kakis a pelusa és minden mást külön jelez. Ez az amit csak ő és én tudunk (meg 1-2 jelet már apuci is megismer).Én hálás vagyoka védőnőmnek, hogy ezt tanácsolta. És biztsíthatlak, hogy a gyreekem nem szokott le rólam. sőt...! Arról pedig eszem ágában sincs leszoktatni, hogy másnál is megmaradjon, mert én élvezem ezt a kitüntetett szerepet.:) És eleget is teszek az ő óhajainak (Most is itt ül és énekelünk) még ha mindenre nem is marad időm mellette. Ami kimarad a napból majd másnap megcisnálom:) Ő fontosabb.
Haladunk!!!! Összességében elég hamar elaludt!!! :)
Ma este egy órával később fürdettük, szopi alatt gyönyörűen elaludt és pár perc múlva fel is riadt :(
Kicsit aztán járkáltunk játszottunk és a hordozóba ültettem, mesét olvastam, ringattam és aztán gitároztam neki és kibukott szépen :) amúgy délután is így sikerült elaltatni, nem tudom hányszor jön be nála :)
Ebben csak az a rossz, hogy kényelmetlen neki a hordi és nehéz áttenni az ágyikójába.
"Lassan" kiismerjük egymást!!! Tényleg az a baj, hogy nem elég álmos, kicsit felélénkül fürcsi után, és meg kell várni míg újra elálmosodik. Tegnap egy nyikkanás nélkül altattuk, igaz kétszerre, de nem volt gáz.
Én hülye meg annyira ragaszkodtam, ahhoz, hogy fürdés után ágyba dugjam szegénykét. Így neki is jobb, nekünk is. Meg kipróbáltam az álometetést is 2 órával elalvás után, így sokkal tovább alszik, én is kialszom magam!!!! :) Köszi mindenkinek a segítséget! Aranyosak vagytok és jó anyukák!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!