Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szóltok ehhez anyukák?!...

Mit szóltok ehhez anyukák?! Elcsodálkoztam!

Figyelt kérdés

a mai híradóban láttam hogy 41 éves anyukának 16 gyermeke van. 21 éve van gyesen !

mondta hogy tervezett volt mind..

ti bevállalnátok ennyi gyerkőcöt?

2012. jan. 16. 21:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnám. De nekem csak 2 van, ha nagyon-nagyon sok pénzünk lenne, vállalnék 4-5 gyereket. Nekem itt a határ. Szeretnék mindenkire odafigyelni, ezt munka mellett, ennyi pénzből 2 gyereknél épphogy meg tudom tenni, és fedezni kellene az indulásukat is az életbe...
2012. jan. 16. 22:50
 22/28 anonim ***** válasza:
Olyan körülmények közé soha meg aztán állandóan terhesnek lenni és szülni na azért jóból is megárt a sok. Még a gyerekek korát se tudta mindet hirtelen! De láttam nemrég egy másik hasonlóan sok gyerekes vallásos családot a házon kívülben na ők viszont nagyon szép körülmények között éltek diplomás szülőkkel, na az a ritkább eset az biztos, ott is mind saját gyerek volt.
2012. jan. 16. 23:17
 23/28 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem képtelenség ennyi gyereknek bizalmas anyukájának lenni.

Az anyagiak... Szegény gyerek egyike a 16ból... nem tehet semmiről, ugyan úgy kezdte mint az én gyermekem...mégis joggal kérdezheti ő miért nem élhet úgy mint akár az enyém. Mi van ha egyikük orvos lehetne? 250e ft havi fizetésnek 1-2 gyerek mellett nem a legrosszabb ( na de nem is jó ha csak az egyik szülő dolgozik ennyiért) de 16 gyerekhez:O.... Hihetetlen, hogy ilyen körülmények között felnő ennyi gyerek amikor én minden nap a kislányomnak sterilizálok mindent a lakásban, hogy minél kevesebb vírus jusson el hozzá ami most a levegőben van.

Ráadásúl szegény gyerekek elmennek az iskolába és jól kigúnyolják majd őket, hogy hogyan élenk és hogy ezért őket a tv-ben mutogatták. Miért érdemlik ezt? Semmiről nem tehetnek. ugyan olyan séllyel jöttek a világra mint a mi (felelős szülők) gyerekei. Miért rontották el az életüket már azzal, hogy megszülettek?

(egyébként 16 gyerek...2 szoba....pl a 16.-at hol csinálták hogy ne vegyék észre???...fúj...)

Egyébként nem csoda hogy nem emlékeznek a szülinapra. Szerintetek megünneplik azt minden évben és torát meg ajándokokat vesznek?

***Sajnálat, harag és undor....

2012. jan. 16. 23:39
 24/28 anonim ***** válasza:
24%
Nem olvastam el minden kommentet, de úgy gondolom, nagyon elanyagiasodott a világ. Azt hiszem, igen szerény körülmények között is lehet boldog gyereket nevelni. Legalábbis kamaszkorig, mert az egy nehéz időszak, mert a gyerek igazodni akar a többséghez. Ezek a gyerekek nem látszottak boldogtalannak. Lehet anyagilag nincs meg mindenük, sőt kevés van, de érzelmileg biztos hogy többet kapnak egymástól is, mint az egyke gyerek, akinek halomban állanak a játékok, édességek, és márkás ruhák, de anyunak nincs ideje leülni játszani vele fél órát.
2012. jan. 17. 11:51
 25/28 A kérdező kommentje:

köszi szépen a sok választ !!!!

úgy látom mindannyian egyetértünk :)

sziasztok

2012. jan. 17. 14:44
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

23-hoz hagy szóljak légyszi! Már ovodában rossz a gyereknek ha azt látja, hogy másnak valami játéka van és neki nem lehet, Ő pedig nem érti mi az a pénz és azt hol osztogatják:) Egy gyereknek amíg gyerek nem szabad megtapasztalnia azt, hogy gondok vannak. Legyen gyerek és ne könyvelő. Az én gyerekemnek halomra áll a játékgyűjteménye. Mégis miből godnolod, hogy nem együtt játszunk vele? Éjjel nappal vele vagyok szinte szerelmesek vagyunk egymásba. Mégis vagány igényes (,,drága") ruhákat adok rá és a legszupibb játékokat veszem neki, amit együtt fedezünk fel. Szerintem aki úgy vállal gyereket, hogy megalapozta a gyermeke születését és jövőjét az nyilván vágyik a gyerekre és szeretetben neveli fel.

Ráadásúl a tv-ben mutatott család nem csak szegény volt. Igéénytelen is. Az igénytelenség idejében (lásd középkor) hódítottak a betegségek. Nem egészséges ilyen körülmények között 1 gyereket sem felnevelni. Rossz elhet a gyerekeknek hogyha valamikor majd látnak tv-t akkor az megy benne milyen sikeres emberek vannak milyen szép ruhában és milyen jó körülmények között. Ráadásúl nem sok esély van arra, hogy valaha is kikerülhet majd ebből a sorsból. Szülői támogatás az oktatáshoz....?

2012. jan. 17. 15:00
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem az anyagiak a legfontosabbak, persze: de magyarázza már meg a kedves válaszoló, hogy lehet fizikailag megoldani, hogy 16 gyerekre odafigyelj szülőként, hacsak kamaszkorig is. Nagyon szereti naponta 5 percig...a legtöbb ember azért nem szül 16 gyereket, mert ismeri a saját határait, és itt nem a pénzre gondolok.

Tudom, régen is ennyit szültek a nők, csakhogy akkor sajnos 16-ból kevés nőtt fel. Más volt a világ, egymást nevelték a gyerekek...én nem szülnék a gyerekemnek nevelnivalót, a neveléshez ott vagyok én, mint szülő.

2012. jan. 17. 17:13
 28/28 A kérdező kommentje:

köszi a további hozzászólásokat

nem hittem hogy ennyien írnak majd :)

2012. jan. 17. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!