Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő jut magatokra,...

Mennyi idő jut magatokra, anyukák? Mit csináltok szabadidőtökben, ha van ilyen?

Figyelt kérdés

2012. jan. 14. 22:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Amikor még csak egy gyerekem volt, annyi szabadidőm volt, amennyit nem szégyelltem, pedig semmi segítségem nem volt. De nyugis babóka mellett tényleg nem okozott gondot semmi.

Amikor kétéves lett a nagyobbom, akkor született a kicsi, újabb nyugis gyerek, talán még nyugisabb, mint az első, észre se vettük, hogy baba van a házban, evett és aludt. Amióta mobil lett, tehát elkezdett mászni, majd járni, már problémásabb, jelenleg 3 és fél éves, illetve másfél éves a két gyerek, nem nagyon vehetem le a szememet róluk, imádnak együtt játszani, de néha veszélyes dolgokat művelnek. Lovagolni olyankor szoktam, amikor a kicsi alszik - délutáni alvását a kocsiban abszolválja ilyenkor, bealszik mire kiérünk, leállok az istálló elé, így rálátok és rendben a dolog. A nagyobbom meg már csuda értelmes, neki megmondom, mit szabad és mit nem és szót fogad.

Most várom a harmadikat, kíváncsi leszek, hogy alakul, bár a nagyobbommal már sok mindent meg lehet beszélni, majdnem négyéves lesz, mire a pici megszületik, miatta nem aggódom.

Amúgy eeste nyolckor mindkét gyerek alszik, akkor van még pár szabad órám, de napközben is szépen eljátszik a kicsi egyedül is, amíg a nagyobb délelőtt ovizik, így a házimunkával is elkészülök. Biztos szerencsés vagyok, de nekem annyira nem gáz, mint itt sokan mondják.

2012. jan. 15. 08:01
 12/14 anonim ***** válasza:
2 éves fiam mellett sokmindent tudtam csinálni, olvastam, kötögettem stb. 4 hetes a hugi, ha van szabadidőm, alszok, mert a Madame éjszaka nem sokat alszik, 3 óránként eszik, hulla vagyok. Anyósom jön néha segíteni, de akkor általában a kislány marad vele, én meg a városba viszem a fiamat magammal (két gyerekkel még nem merek elindulni egyedül). Szülés óta a legnagyobb kikapcsolódás az volt, mikor elmentünk 3-asban (pici anyósommal itthon) vásárolni a multiba. Amúgy ha délben alszanak, dolgozni szoktam, a férjemnek segítek, ez kikapcsol, mert kirángat a monotóniából. Néha sütök. Ha ideges vagyok, az adrenalint favágással szoktam levezetni:)Jobb, mintha a fejemet verném a falba, a favágástól lenyugszom. Nagyon hisztis típus vagyok.
2012. jan. 15. 09:17
 13/14 anonim ***** válasza:

Elég sok. :)

Itthon, amikor a kislányom eljátszik magában, akkor sorozatot nézek, olvasok, varrok, szöszmötölök mindig valamit. Ő közben ide-oda mászik, kijön, bemegy, átmegy. :)

Közben persze megy a mosógép, és fő az ebéd, hogy a háztartás se maradjon el.

Hetente egyszer megyek a barátnőimmel kávézni. Ez már régi hagyomány, szerencsére gyerek mellett is tartható. Ilyenkor a férjemmel van.

Ha el szeretnék menni kozmetikushoz, fodrászhoz, akkor azt arra a napra időzítem, amikor van bébiszitterem. Heti egy ilyen nap van, változó, mikor mit csinálok.

Sajnos családon belül nincs segítség, így kerestünk egy megbízható hölgyet, rá bármikor számíthatok. Néha 1-1 szombatot is bevállal, akkor a férjemmel elmegyünk valahová kettesben.

2012. jan. 15. 13:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerencsére az én lányom is egy nyugis típus. Most 14 hónapos. Kicsinek is evett aludt:):) Most még midnig alszik napközben 3 órát,így akkor gyors rendet rakok a konyhában feltörlök,és míg fel nem ébred netezek:):)

Segíteni a férjem szokott, ha fodrászhoz,kozmetikushoz akarok menni ő vigyáz rá. Barátnő(2) náluk is baba,gí gyerekekkel együtt járunk össze. Nagyszülőkre nem szoktuk bizni a láynom. NAgybevásárlásra 3-an járunk, napi boltot is ketten intézzük a lánykámmal. Szerencsére jól elszórakoztatja magát,és annak ellenére hogy későn kelün (8fél9),ebédre mindig kész a kaja. Déutáni ébredés után már csak vele foglalkozom. Nem tudom mennyit változik a hylzet,ha augusztusban megszületik aksitesó.

2012. jan. 15. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!