Mennyi idő jut magatokra, anyukák? Mit csináltok szabadidőtökben, ha van ilyen?
Amikor még csak egy gyerekem volt, annyi szabadidőm volt, amennyit nem szégyelltem, pedig semmi segítségem nem volt. De nyugis babóka mellett tényleg nem okozott gondot semmi.
Amikor kétéves lett a nagyobbom, akkor született a kicsi, újabb nyugis gyerek, talán még nyugisabb, mint az első, észre se vettük, hogy baba van a házban, evett és aludt. Amióta mobil lett, tehát elkezdett mászni, majd járni, már problémásabb, jelenleg 3 és fél éves, illetve másfél éves a két gyerek, nem nagyon vehetem le a szememet róluk, imádnak együtt játszani, de néha veszélyes dolgokat művelnek. Lovagolni olyankor szoktam, amikor a kicsi alszik - délutáni alvását a kocsiban abszolválja ilyenkor, bealszik mire kiérünk, leállok az istálló elé, így rálátok és rendben a dolog. A nagyobbom meg már csuda értelmes, neki megmondom, mit szabad és mit nem és szót fogad.
Most várom a harmadikat, kíváncsi leszek, hogy alakul, bár a nagyobbommal már sok mindent meg lehet beszélni, majdnem négyéves lesz, mire a pici megszületik, miatta nem aggódom.
Amúgy eeste nyolckor mindkét gyerek alszik, akkor van még pár szabad órám, de napközben is szépen eljátszik a kicsi egyedül is, amíg a nagyobb délelőtt ovizik, így a házimunkával is elkészülök. Biztos szerencsés vagyok, de nekem annyira nem gáz, mint itt sokan mondják.
Elég sok. :)
Itthon, amikor a kislányom eljátszik magában, akkor sorozatot nézek, olvasok, varrok, szöszmötölök mindig valamit. Ő közben ide-oda mászik, kijön, bemegy, átmegy. :)
Közben persze megy a mosógép, és fő az ebéd, hogy a háztartás se maradjon el.
Hetente egyszer megyek a barátnőimmel kávézni. Ez már régi hagyomány, szerencsére gyerek mellett is tartható. Ilyenkor a férjemmel van.
Ha el szeretnék menni kozmetikushoz, fodrászhoz, akkor azt arra a napra időzítem, amikor van bébiszitterem. Heti egy ilyen nap van, változó, mikor mit csinálok.
Sajnos családon belül nincs segítség, így kerestünk egy megbízható hölgyet, rá bármikor számíthatok. Néha 1-1 szombatot is bevállal, akkor a férjemmel elmegyünk valahová kettesben.
Szerencsére az én lányom is egy nyugis típus. Most 14 hónapos. Kicsinek is evett aludt:):) Most még midnig alszik napközben 3 órát,így akkor gyors rendet rakok a konyhában feltörlök,és míg fel nem ébred netezek:):)
Segíteni a férjem szokott, ha fodrászhoz,kozmetikushoz akarok menni ő vigyáz rá. Barátnő(2) náluk is baba,gí gyerekekkel együtt járunk össze. Nagyszülőkre nem szoktuk bizni a láynom. NAgybevásárlásra 3-an járunk, napi boltot is ketten intézzük a lánykámmal. Szerencsére jól elszórakoztatja magát,és annak ellenére hogy későn kelün (8fél9),ebédre mindig kész a kaja. Déutáni ébredés után már csak vele foglalkozom. Nem tudom mennyit változik a hylzet,ha augusztusban megszületik aksitesó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!