Altatnád 1 hónapos babás éjszakára kagylóüléses pihenőszékbe?
azért mert lepontoztatok még nem fog másként aludni a baba
nagyon jól tudom, hogy nem igazán a legjobb megoldás, de ha ti babátok se aludna el másként akkor ti is beletennétek és órákon keresztül járkálnátok vele és hintáztatnátok
Sosem azt kell figyelembe venni, hogy a gyártó mit ír rá a termékre. Olvass utána, vagy kérdezd meg a védőnőt, gyerekorvost, ha bármi kérdésed van. Ők kompetensek a témában. Csatolok egy cikket, és kiemeltem belőle egy részt:
"Alváshoz viszonylag kemény, teljesen egyenes, vízszintes felületet kell választani a babának. Az természetes, hogy a gyermek ágya ilyen legyen, de a napközbeni, babakocsiban alváshoz is erre lenne szükség."
Miért akarnád egyébként ilyen pihenőszékben altatni a kisbabádat?
(1. voltam)
NEM!
Max. nappal egy-egy órára.
Figyeljetek már, szerintem senki nem azért pontozott le senkit, mert a hordozóban alszik EL a gyerek, ha utána 5 perc múlva átteszed az ágyba!
Ez sem a legjobb megoldás ugyan, de vannak olyan időszakok tényleg, amikor sehogy nem akar elaludni, és még mindig jobb ez, mint a nem alvás, mert az meg az idegrendszerének árt...
De az, hogy órákig meggörbült háttal aludjon... Komolyan, hogy hagyhatjátok ezt?
És igen, nekem is van egy 1 évesem, akivel nem mindig könnyű az elalvás, de hordozóban csak akkor aludt, amikor úton voltunk.... amire a hordozó való!
(fotelos voltam)
Akkor viszont megkérdezném a sok nagyon okos anyukát:
Ha a hordozó/gyerekülés görbülete ennyire veszélyes a gerincre, miért papolnak itt annyit a babahordozásról???? A hordozókendőben talán "picit" jobban össze van hajtogatva a gyerek, mégis, milyen egészségesnek tartják!
Na, ez hogy van?
A jó hordozókendő és az anyuka teste kellően megtámasztják a kisbabát. Ez a különbség.
Azonkívül, ha autóban utaztatod a kisbabádat, általában nem 8-10 órán keresztül van a hordozóba téve a baba. Nem arról van szó, hogy nem lehet hordozóba tenni, és a nap 24 órájában csak és kizárólag vízszintes testhelyzetben lehet a kisbaba. A kérdés nem is erről szólt, hanem hogy altatnánk-e 1 hónapos babát éjszaka kagylóüléses pihenőszékben. Erre a válasz egyértelműen nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!