Mikor forduljak szakemberhez?
mi járunk a koraiba. azt mondják lányoknál 2 éves kor után, fiúknál 2,5 éves kor után beszélhetünk megkésett beszédfejlődésről.
2 éves státuszon majd mond a védőnőnek ha addig nem kezd el beszélni
szerintem feleslegesen aggódsz, nem fejlődnek egyformán a gyerekek. tesóm 2évesen még egy mukkot sem beszélt, utána viszont bepótolta! :) a mai napig örülünk, ha 5percig csendben van. :)
nem hinném, hogy gond lenne a lányoddal. védőnő, doki biztos szólna, nem?
Dehogy kell 2 éves kor után szakemberhez vinni, el ne hidd már. 3 éves korig nem baj ha nem beszél.
Teljesen normális, hogy ennyi idősen pár szót mond csak a lányod. Napról-napra többet fog és a halandzsát lassan fel fogja váltani a beszéd. Énekelj neki, mondókázz, rengeteget beszélj hozzá. Nálunk ha mesét nézett a tv-ben, akkor sem hagytam egyedül, ott ültem mellette és mondtam hogy mi történik a mesében, narrátor voltam.
Óóóó, még semmi aggódni valód nincs!
Kisfiam is már betöltötte a 2 évet, mire elkezdett beszélni! de onnan olyan rohamosan fejlődött, hogy néhány hét alatt már több szavas mondatokban beszélt. Szerintem csak bátortalan volt, akkor jött meg a kedve hozzá:-)
Most meg már leállítani sem lehet, még este 11-kor is csak dumál-dumál, úgy kell utasítani Őt, hogy legyen már csendbe és csukja be a szemét és a száját is végre:-)
2,5 éves.
Egyáltalán nem kell még erőltetni, fog jönni magától:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!