Hármas ikreket várok, milyen nevet adjak nekik?
Tenap voltam 12 hetes ultrahangon és eddig 2 babából 3 lett :-) Lombikkal sikerültek, és nagyon boldogok vagyunk! Próbálnék a neveken gondolkozni, és szeretném ha egy kezdőbetűvel kezdődnének. A nemeket még nem tudjuk.
Pl.: Dóra, Dorina, Dorka vagy Máté, Márk, Marci
Natália, Noémi, Nikolett vagy Natália, Noémi, Nóra
Viktória, Vivien, Valéria
Balázs, Bence, Bendegúz
Emese, Eszter, Edit
Zsanett, Zsófia, Zsuzsanna
Katalin, Kornélia, Krisztina
Tímea, Tamara, Tünde
Lánynevekből többet tudok :)
Eloszor is nagyon gratulálok :) itt van pár otlet:
Dávid, Dénes, Dániel - Dóra, Detti, Dominika
Kristóf, Krisztián, Kornél - Kitti, Karina, Karolin
Lilla, Laura, Luca (bocsi, L betus fiuneveket nem tudok jókat)
Máté, Márk, Milán - Molli, Mónika, Mira
Tamás, Tibor - Tina, Tunde, Timea
Nekem van egy Dorián nevű "unokaöcsém" (nem vér szerinti), de őt speciel Dodinak becézi mindenki :)
Nagyon nagyon gratulálok nektek kérdező!
Ezeken a neveken nagyon sokáig kéne gondolkodnom, de előttem írtak nagyon szépeket.Nekem a Fiona, Flóra és Fauna jutott eszembe.Na meg a Parker, Porter, Preston a született feleségekből de nemhiszem, hogy magyarországon ezek anyakönyvezhetők.Legalábbis nem mind a három:)
1 éves kiscsaj anyuja
Gratulálok! :-) Sok erőt és egészséget!
Egy Ír ismerősöm lányait úgy hívják, hogy Lara, Tara és Sara
úúúúú, 3as ikrek????? GRATULA!!!!!!
Én nem adnék egyforma betűvel kezdődő neveket,pontosan amiatt,amit írt itt egy válaszoló,hogy hasonló hangzású és könnyen keverhető!
Nálam a favoritok:
Janka, Noémi, Bianka, Léna, Hanna, Zsóka
Máté, Milán, Kornél, Áron
Szia, nem beleszólni akarok, de nem javasolnak ikergyerekenek hasonló, összecsengő neveket. Tudományos magyarázat nélkül, de ők külön személyiségek, nem tesz jót neki, ha még a nevük is olyan, mint az ikertesóé.
de szerintem, mindezeket figyelembe véve, az viszont fontos, h stílusban hasonló nevek legyenek. Pl.Pamelának ne legyen Borbála a testvére.
Mi a vezetéknevetek? milyen nevek tetszenek? A nemek aránya még nem biztos? Első babák?
Gratulálok!
Gratula! Nekem a D betűs nevek nagyon bejönnek.:)
1. Dorka (nálam ez a nyerő, a kislányomat így hívják),Dóra,Dorina vagy Dorottya
2. Dominika
3. Diána
Esetleg Daniella,Darinka,Dalma.
1.Dominik
2.Dorián
3.Dávid
De jó név a Dániel,Donát is.
Ami még nekem tetszene:Áron,Ábel,Ádám,Ákos,Ágoston,Ábris vagy Ármin közül valamelyik három; de sajna Á betűs lánynevet nem nagyon tudok...(Ágnes,Ágota)
13.02 -höz szintén csatlakoznék+ikres anyuka is vagyok,egyáltalán nem javasolják a szakkönyvek összecsengő nevek adását ikreknek,mi erre külön odafigyeltünk.Unokatestvéremnek is hármasikrei vannak,Peti,Kinga,Dorottya.Az ikrek,hiába ikrek,külön egyéniségek,nem szabad őket egyként emlegetni,külön-külön kell majd a helyüket megállni az életben is.Nem szabad h az egységet sugallja a nevük is,így is éppen eléggé beskatulyázzák majd őket.Említett unokatesómnál az egyik kislány személyisége így sem tudott kibontakozni,mert annyira utánozta mindenben a lánytestvérét,szét kellett választani,és külön osztályba íratni őket,hogy egészségesen,önállóan fejlődjön tovább a jelleme.
Gratulálok egyébként!Unokatesómék a hármasikrek után bevállaltak még 4 (!) gyereket,összesen 7 gyermekük van(orvos házaspár).
Ne csengjenek ennyire össze a nevek, mert megszivatod magadat is meg őket is.
Ha már ragaszkodsz az azonos kezdőbetűkhöz, akkor figyelj arra, hogy ne hasonlítsanak egymásra a nevek, mint a Dóra meg a Dorka, ráadásul ezek teljesen ugyanazok, csak a beceneve.
Gratulálok a babákhoz, gondolom végtelen öröm, hogy végre össze jött, és rögtön jönnek csőstül :) Kellemes terhességet és egészséget kívánok mindannyiótoknak!
Már lehangzott, én is azt gondolom, és tapasztalatból tudom, a hasonló hangzású nevekbe előbb te majd a gyerekek fognak bele kavarodni, hogy akkor most kinek is szóltál.
Azonos kezdőbetűvel lehet különböző hangzásút is választani. Előny, hogy mindegyiküknek ugyan az lesz a monogramja a suliban, az oviban, de ez hátrány is lehet, jól gondoljátok végig.
Az is megfontolandó, hogy hasonló gyakoriságú legyen e a három gyerek neve. Mert ha kettő név gyakori a harmadik pedig ritka, és ezért sokaknak nehezen megjegyezhető, akkor neki ebből ok nélkül hátránya lehet majd.Pl.: András, Attila, Absolon
Emellett vannak most divatos nevek, és vannak már divatja múltak, ha ezeket is kevered ebből is lehetnek a gyerekeknek majd gondjai.Pl.: Géza, Gábor, Gergő
Egy ismerős hármasikrei Dorina, Dominik, Noémi, és a két D betűs jobban össze tart, és a Noémi lóg ki, bár lehet ennek semmi köze a kezdőbetűkhöz.
Néhány ötletem nekem is akadt azért :)
Szerintem a lényeg ne azonos magánhangzó tartalmúak legyenek, és ne azonos becéző alakjuk legyen a kezdő betű lehet azonos.
Az Á betűs fiú neveket már említették, az az ötlet nekem is tetszik. Ábel, Ármin, Ágoston
Bertalan, Buda, Botond Boróka, Beáta, Barbara
Kíra, Kármen, Karola Kelemen, Krisztián, Kornél
Péter, Pál, Patrik Paula, Petra, Panna
Viktor, Valér, Vendel Virág, Vera, Vanda
Lázár, Levente, Lőrinc Laura, Lenke, Luca
Illés, Izsák, Ince Ida, Ivett, Iringó
Dénes, Dávid, Donát Dalma, Diána, Dorka
És még sorolhatnám :) persze nemek szerint variálhatod őket.
Tudom még ajánlani a hivatalos listát az MTA honlapjáról, abban minden adható név benne van, évente bővül:
Kellemes baba várást, és jó név válogatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!