Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátok mióta mutat rá a...

Babátok mióta mutat rá a könyvben az általatok megnevezett állatra?

Figyelt kérdés

Fiam 10 hónapos. Nem érdekli, hogy mi van a könyvben, viszont nagyon ügyesen lapozgatja - őt inkább ez köti le.

Erőltessem? Hogyan? Mondjam el 20-szor, hogy cica?

Tényleg nem tudom :(

2012. jan. 11. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
1 éves a fiam,és a napokban mutatta meg fürdés közben a könyvében a halacskát!
2012. jan. 11. 21:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, nem értem. Miért kellene erőltetni? Még csak 10 hónapos. Meg fog ő erre érni. A lényeg, hogy mutogasd neki, mondogasd, de nem kell erőltetni, vagy nyomatékosítani. Az agya egy szivacs, olyat is meg fog jegyezni, amit nem gondolnál, úgyhogy épp elég, ha szépen beszélsz hozzá, és néha mutogatsz neki. Pár hónap és meg fogja mutatni majd a dolgokat.

Lányom is 1 éves kora körül kezdte, de most 15 hónaposan már jóval nagyobb a fejlődés, és szinte mindent felismer már és egy csomó mindent megmutat. Anélkül, hogy fejlesztgettem volna, vagy erőltettem volna.

2012. jan. 11. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam 1 éves és egyáltalán nem érdekli a könyv.Olvasni sem tudok neki,mert elveszi,széttépi,forgatja,megcsócsálja.Én a játékaival szoktam tanítani.

Gyere szeretgessük meg a lovacskát,ej te lovacska.Hol a lovacskád?

Hallod ugat a kutya,vau-vau.Hol a kutya?

Mi így szoktunk játszani.10 hónaposan még ez sem érdekelte .

2012. jan. 11. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:

dettó mint 2.

Kb 1 éves,13 hónapos volt, mikor elkezdték érdekelni a könyvek, de akkor is csak én mutattam,mondtam hogy mi mit mondd,ő csak nagy ritkán mutatott rá valamire,de legalább már érdekelte a nézegetés.

Most 15 hónapos,már ő hozza a könyvet, és ne aggódj,most 20x kell elmondanom, hogy cica,mert kéri:)

De minek is erőltetnéd?csak magadat idegesíted,mert ha ő még nem érett rá,fejre is állhatsz,akkor se fogja lekötni...

2012. jan. 11. 22:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kissé irónikus volt a lenti kérdésem, ugyanis párom valahol azt olvasta, hogy ezt már "kell" tudnia. Én sem erőltetem, mert látom hogy a könyvel kapcsolatban inkább a manuális tevékenység ami leköti a kisfiamat.
2012. jan. 11. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok.Mondd meg a párodnak, hogy fiatok biztos nem olvasta azt a könyvet,így ő nem tudja mit kell tudnia,tehát azt csinálja amit szeret:D
2012. jan. 11. 22:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem KELL tudnia. :) Ilyen nincs. Ha érdekli, akkor úgyis megmutatja. A lányom imádja a könyveket. Pláne azóta, amióta ülni tud, és saját magának tudja lapozgatni. De már pár hónaposan is nézegette a képeket. Ő 9,5 hónaposan megmutatta a kutyát, a cicát, a lovat és a bocit a könyvben. De ezeket sokszor elmondtuk, megmutattuk neki, amikor hozta a könyvet.

Karácsonykor volt 10 hónapos, kapott egy FP állatkertet. Ott csak párszor mondtuk neki az állatokat, mégis úgy megjegyezte, hogy én csak pislogok! Kirakosgattam múltkor sorba az állatokat, és kérdeztem, hogy hol a zebra? És elvette. Na, utána ezzel kellett játszani. Visszatettük, és várt, hogy mit kérek. :) Szóval ő nagyon fogékony az ilyen dolgokra.

De pl. ismerősöm babája elmúlt 1 éves, és annyira nem érdeklik a könyvek, hogy maximum megrágja őket. :D

2012. jan. 12. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!