Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás - így nem hibázok?

Hozzátáplálás - így nem hibázok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom a hozzátáplálásban nincsenek szigorú szabályok, ezért leírom hogyan szeretném, és ha esetleg valamit rosszul csinálnék, kérjek írjatok!

Szóval : kislányom 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, 3 hete kezdtük a hozzátáplálást , délelőttönként, evett már almát-barackot-répát-krumplit - és ma eszünk negyedszer sütőtököt. Még nem váltottunk ki teljes egészében egy evést, mert mindig tejcit iszik utána , vizet-teát eddig nem ivott. Úgy tervezem, hogy innentől az új ízeket már keverem a korábban kóstoltakkal , tehát holnap pl. a céklát nem önmagában adnám, hanem krumplival ( természetesen csak pár kocka céklát főznék hozzá).

Amit nem tudok még eldönteni, hogy elkezdjünk-e már ebédre, vagy uzsira is enni valamit a tejcin kívül? Azért gondolom szükségesnek, mert amikor zöldséget ezsik a picúrkám délelőtt a következő evés nagyon eltolódik, tehát lehet jobb lenne, ha most már délelőtt gyümölcsöt kapna, s ebédre zöldséget? Vagy ezzel még ráérek, elég még napi egyszeri hozzátáplálás? Igazából nem gond, hogy cicizik, ezért is nem erőltetem a teát-vizet, ha nem jól esik a tejci, hadd igya evés után.

Köszönöm a segítségeteket!

2012. jan. 11. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csinálod.

Hamarosan kipróbálhatod, hogy naponta két étkezésre mást adsz neki, ahogy írtad is, tehát délelőtt gyümölcs, délben zöldség. Főleg, ha érzed, hogy a babádnak már ez így jobb lenne.

Az ételeket én is kevertem a lányomnak, pl. sárgarépát-sütőtököt, vagy akár céklát-krumplival. Szerette mikor összekevertem neki ezt-azt. Én is így vezettem be sokszor az újabb ételeket neki.

Lányom 7 hónapig nem ivott vizet napközben, aztán váltott, és cicizés helyezz már inkább vizet kért evés után. De ezt sem kell erőltetni, majd megérik rá magától a babád. Addig meg tökéletes az anyatej neki.

2012. jan. 11. 11:53
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem meg így 1 éves korában is csak kóstoltatni fogtok :)

persze nem azt mondom, hogy eddig rosszul csináltad, csak most már egy kicsit haladjatok is, rengeteg íz vár rátok.

3 nap legyen egy íz, ne add magában vagy pedig adj utána mást. tehát keverd!!! sőt, a háztartási kekszet is sürgősen be kéne vezetned, mondjuk már holnap, a glutént 6 hónapos korban be kell vezetni, hogy lecsökkenjen az allergia veszélye!

addig én nem kezdenék el új étkezést míg nincs kiváltva az előző. viszont az tényleg hiba, hogy nem itatod, itatni kell, anélkül nem is fogod tudni kiváltani az étkezést.

viszont arra figyelj, ha mondjuk holnap adsz neki kekszel barackos almát a 4 falat cékla után, hogy jóval kevesebbtől jól lakik mint tejjel.

2012. jan. 11. 15:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

2. válaszoló! - igazad van, hogy így lassan haladunk ,ezért is gondoltam, hogy most már nem külön-külön kóstoltatok, hanem keverve. Huhhh ennek a keksz dolognak utána nézek, eddig úgy olvastam, hogy nem kell elsietni, de azt is tudom, hogy mi már 3-4 hónaposan ettük, szóval igazad lehet! Ezzel a leválasztás dologgal sem vagyok teljesen tisztába, mert okés, hogy iszik utána tejcit, de attól már nem ez teszi ki az étkezés jelentős részét, és igazából engem nem zavar, hogy cicizik. vagy kimondottan ki KELL váltani teljes egészében egy étkezés mielőtt tovább lépünk? úgy nem lehet, hogy egyszerűen ebédre is kap majd szilárdat , amellett, hogy még a tízórai után is cicizik? Hmmm nehéz ez egy kezdő Anyukának :)

2012. jan. 11. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem vártam meg, amíg teljesen kivált egy étkezést. Evett, majd cicizett. Eltelt pár nap vagy hét és utána a következő étkezésre is adtam neki gyümit vagy zöldséget és utána is cicizett. Idővel elhagyta a cicizéseket, és nem is olyan sokára.

Nem könnyű kezdő anyukának lenni, de hallgass a megérzéseidre, mert ha te azt látod, hogy igénye van már más ételre, akkor adj neki. S az sem baj, ha úgy haladtok mint a sebesvonat, mert így is el fogtok jutni a végcélhoz.

Lányom 6 hónaposan így evett (mi 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást és lányom félig tápszeres volt):

reggeli cicizés

tízórai gyümölcs keksszel majd tápszer

ebéd zöldség (később hússal) majd tápszer

uzsonna tejpép

vacsora cicizés

Később elhagyta a tápszereket a tízórai és ebéd után is.

2012. jan. 11. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!