Most akkor hogyan kell adni a 10 órait és az uzsit? 7 hós.
Úgy tudom, hogy 2 étkezés között kell adni ezeket. Ha mondjuk 8-kor szopik, a kövi szopi 12-kor jönne. Akkor a 10 órait 10-kor kell adni? Mert akkor így nem 4 óránként, hanem 2 óránként eszik.
Tehát nálunk most így van:
8-kor szopi
10-kor gyümi
12-kor főzelék (és ez után néha kér 14 órakor még gyümit)
16-kor szopi
18-kor még egy főzelék (védőnő tanácsára, hátha átalussza az éjszakát)
20-kor szopi
És éjjel 4 óránként szopi sajnos még mindig.
kb. így néz ki a minta étrend:
7: szopi
10: 10órai
12:ebéd
16: uzsonna
19: vacsora
lefekvéskor szopi
ebéd és a vacsora bőséges, a 10órai és az uzsonna meg a 2 étkezés közötti "nasi". pont ezért nem is értem ezt a főzi dolgot, azt vacsira kéne adnod, mondjuk fürdés előtt, így az esti szopira újra megéhezne.
délelőtt gyümölcsöt ajánlanak, délután tejterméket, tehát joghurt, túrókrém. persze majd ha eszik ilyet :)
ez a nagy könyv szerinti, ezt természetesen a gyereked igényére kell alakítani.
mivel a gyümölcs egy gyorsan bomló szénhidrát, ezért nem is bírna ki 3 órát vele.
ovi pl. 8kor reggeli, 10kor 10órai, 11:30kor ebéd van
Ahogy te szeretnéd, ahogy nektek jó. ez mindenkinél más.
én fözeléket 2x nem adnék mert az azért nehéz már este.
adjál neki tejpépet, ha nem akarsz cukrosat akkor adjál neki naturt pl gyümölcslével.
De ha neked a zöldség jó akkor adjál azt, ez a te látod.
nekem a 15 hósom is hasonlóan eszik.
8 reggeli (régen tápszer volt, most már rendes reggeli)
10 nem mindig de néha egy banán, vagy egy fél kifli (csak ne legyen tele, de éhes sem)
12 ebéd
15-16-között gyümölcs
18-kor vacsi (régen tejpép most már rendes vacsora)
20-kor tápszer
Kisfiam 8,5 hónapos,3 hónapos korától tápszeres,a következőképpen eszik:
1. reggel 5.00 v 6.00 180ml tápszer,
2. 8.00 v 9.00 150ml tejpép,és általában ilyenkor alszik 1-2 órát
3. 11.00 v 12.00 főzelék
4. 14.00 v 15.00 gyümölcs,joghurt,keksz ez után általában alszik így a következő étkezés nagyrészt kimarad
(5.) 17.00 v 18.00 (ez sokszor kimarad) a főzelék másik fele,vagy m,ás fajta gyümölcsös desszert,esetleg tejpép
6. 19.00 v 19.30 v 20.00 210ml tápszer ugye értelemszerűen ha az 5. étkezés kimarad akkor 19kor van fürdés evés alvás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!