Mikortól muszáj húst is adni egy babának?
Amikortól elkezded bevezetni a szilárd ételeket a kicsinek akkor már lehet husit is..amikor a tápi vagy a tej elmarad mindenképpen javasolják hogy csirke mell pulykamell husit főve bele lehet pépesíteni egy főzelékbe,vagy ha jól tudom 6hótól van bébiétel spagettis..tojás nélküli durum tésztához otthon is hozzá tudod adni a husit egy kis alaplével vagy ha adsz neki már tejet akkor forralt tejjel....
Szüksége van a husira..először a szárnyas husikat szokták majd marha husi...
Igen, természetesen megfőzve!
Én pici sót is tettem a vízbe - ezért itt biztos meg is köveznek majd. :-)
Adhatod minden nap, de ha a héten 1-2 nap kimarad, az sem baj.
6 hónapos kortól ajánlott megkezdeni a húsokat. Először csirke, pulyka, utána borjú, nyúlt, garantáltan szálkamentes tengeri hal, marha, utoljára a sertés. Elvileg minden nap egy kis adagot kéne adni, de nyilván ha kimarad 1-1 nap, az sem probléma. Más táplálékból nem tudod neki pótolni a húsban lévő, fejlődése számára szükséges anyagokat.
Nagyon egyszerű és praktikus úgy megcsinálni, hogy megfőzöl levesben vagy megpárolsz pl. egy adag kicsontozott csirkemellet. Finoman lehet ízesíteni: pici só, metélőhagyma, kapor, petrezselyem, de ha nem, az sem baj, utána húslével együtt leturmixolod, és jégkocka tartóban lefagyasztod. 1-1 zöldséges vagy gyümölcsös főtékezéshez 1-1 kockát kell felolvasztani és hozzákeverni. Heti 1x májat is kell adni, amelyik nap máj van, akkor én húst nem adok, ill. ezen kívül is szokott lenni 1 nap a héten, amikor nincs hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!