Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól muszáj húst is adni...

Mikortól muszáj húst is adni egy babának?

Figyelt kérdés
Párommal mi egyáltalán nem vagyunk nagy hús evők, inkább tésztások vagyunk. Van,hogy 1hónap is eltelik húsevés nélkül. A kisfiúnknak mikortól kell mindenképpen húst is adnunk?
2012. jan. 9. 22:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Amikortól elkezded bevezetni a szilárd ételeket a kicsinek akkor már lehet husit is..amikor a tápi vagy a tej elmarad mindenképpen javasolják hogy csirke mell pulykamell husit főve bele lehet pépesíteni egy főzelékbe,vagy ha jól tudom 6hótól van bébiétel spagettis..tojás nélküli durum tésztához otthon is hozzá tudod adni a husit egy kis alaplével vagy ha adsz neki már tejet akkor forralt tejjel....

Szüksége van a husira..először a szárnyas husikat szokták majd marha husi...

2012. jan. 9. 22:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapos korától már tehetsz a főzelékébe egy kis kocka csirke- vagy pulykamellet.
2012. jan. 9. 22:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Kb 6 hónapos korára kiürül a szervezetéből a vas, emiatt kell lassan bevezetni neki ebben a korban már. Anyatejes babánál nem feltétlen, mert ott a hozzátáplálás is általában később kezdődik és az anyatej jó esetben pótolja a szükségleteket.
2012. jan. 9. 23:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Ugye főtt husira gondoltok? És simán vízben kell megfőzni vagy ízesíteni is kell valamivel? És milyen sűrűn kell adni? Mármint naponta?
2012. jan. 9. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, természetesen megfőzve!

Én pici sót is tettem a vízbe - ezért itt biztos meg is köveznek majd. :-)

Adhatod minden nap, de ha a héten 1-2 nap kimarad, az sem baj.

2012. jan. 9. 23:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem pont ma 7 hónapos a fiam, ma adtam először neki csirkemellet. Simán felkockázva megfőztem, nagyon pici sót tettem bele neki. Leturmixoltam, kiadagoltam, és egyenlőre 3, majd később 2 naponta fogom adni neki.
2012. jan. 9. 23:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sóztam, mert eleinte gyümölcshöz kevertem neki.
2012. jan. 9. 23:15
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

6 hónapos kortól ajánlott megkezdeni a húsokat. Először csirke, pulyka, utána borjú, nyúlt, garantáltan szálkamentes tengeri hal, marha, utoljára a sertés. Elvileg minden nap egy kis adagot kéne adni, de nyilván ha kimarad 1-1 nap, az sem probléma. Más táplálékból nem tudod neki pótolni a húsban lévő, fejlődése számára szükséges anyagokat.

Nagyon egyszerű és praktikus úgy megcsinálni, hogy megfőzöl levesben vagy megpárolsz pl. egy adag kicsontozott csirkemellet. Finoman lehet ízesíteni: pici só, metélőhagyma, kapor, petrezselyem, de ha nem, az sem baj, utána húslével együtt leturmixolod, és jégkocka tartóban lefagyasztod. 1-1 zöldséges vagy gyümölcsös főtékezéshez 1-1 kockát kell felolvasztani és hozzákeverni. Heti 1x májat is kell adni, amelyik nap máj van, akkor én húst nem adok, ill. ezen kívül is szokott lenni 1 nap a héten, amikor nincs hús.

2012. jan. 9. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!