Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszáj szeptembertől bölcsibe...

Muszáj szeptembertől bölcsibe mennie a babának, vagy év közben is be lehet adni?

Figyelt kérdés
2012. januárjában lesz a kislányom 2 éves, és én nagyon szeretnék vele addig itthon maradni. Be lehet akkor adni bölcsödébe, vagy már szeptembertől muszáj mennie? Vagy hogy is van ez?
2011. márc. 24. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Év közben is lehet, de bölcsi függő. Ha nincs férőhely akkor semmikor sem lehet.
2011. márc. 24. 21:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ. :) Remélem, lesz hely, most építik az új bölcsit itt a 13. kerületben. :)
2011. márc. 24. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanebben a szituban vagyok én is, Kislányom jövő januárban lesz két éves. Mi zuglóiak vagyunk, és én is szerettem volna két éves koráig várni. Amikor az évközbeni kezdést pedzegettem, úgy néztek rám, mint egy ufóra. Erre már évek óta nem volt példa! - mondták. Elvben lehetséges, de nem gyakran fordul elő, így marad a szeptemberi kezdés. Mikor született a kislányod?

2011. márc. 24. 23:44
 4/5 anonim ***** válasza:

az én lányom is januárban lesz 2 éves, ettől függetlenül most ősszel elkezdjük a bölcsit. a nővérem bölcsödei gondozónő, ő is azt mondta, hogy mindenkinek jobb, ha az évad kezdéskor kerül a bölcsibe és nem évközben. hogy miért? ennek több gyakorlati oka is van:

- egy beszoktatott csoportba vinni a gyereket mindig nehezebb, felborít mindent a csoportba. mondjuk ez nem a későn bekapcsoló gyereknek rossz, hanem a többieknek és a gondozónőknek

- januárban beszoktatni képtelenség a járványok miatt. a beszoktatás általában 2 hét, ha ez járvány idejére esik, szinte biztos, hogy nem lehet végig csinálni, mert hipp-hopp beteg lesz, így megszakad a folyamat

- a többi emberrel, családdal szemben sem tisztességes, mert foglalja a helyet, persze ez csak akkor van így, ha sorban állnak a bölcsödei helyekért. a nővéreméknél fordul elő ilyen, de ők mind protekciósak.

ehhez hozzáteszem, hogy nekem igen alapos és biztos protekcióm van a nővérem révén, mégis azt gondolom, hogy úgy csinálom, ahogy a többiek, nem akarok kilógni a sorból. nekem az már bőven elég, hogy felveszik a bölcsibe és tudom, hogy jó helyen van (a kolleganőit is ismerem).

2011. márc. 25. 07:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi is 2012. januárban leszünk 2 évesek, szóval ugyanaz a szitu, de mivel az itteni bölcsiben feltétel,hogy betöltse a 2. életévét, ezért csak beiratnom kell most, és csak jan-ban fog menni.
2011. márc. 25. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!