Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős volt a babátok,...

Mennyi idős volt a babátok, amikor már úgy toltátok a babakocsiban, hogy nem titeket nézett, hanem a menetiránnyal szemben volt?

Figyelt kérdés

És hogyan viselte, hogy nem lát titeket folyamatosan?

Most vettünk egy sport babakocsti, félek, hogy a fiam mit fog hozzá szólni, hogy nem lát engem. 8 hónapos.

2012. jan. 11. 06:00
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, ez már sokkal szimpatikusabb és ésszerűbb magyarázat :) Szegény baba!Én gyűlölöm a poloskákat:x
2012. jan. 11. 13:33
 12/22 anonim ***** válasza:
7 hónapos korában cseréltük le az újszülött babakocsiját egy jóval könnyebb sport babakocsira. Én már az újszülött kocsira, majd a sport babakocsira is tavasztól kezdve raktam szúnyoghálót, úgyhogy a bogártéma részemről így le is lett tudva. Nagy szélben meg az esővédőt teszem fel a babakocsira, azon keresztül is jól kilát. Nálunk a séta a játszótérre menetelt jelenti (bevásárlást kocsival intézzük), a játszón meg megint játszhat velem is, vagy esetleg más babával. Út közben néha mondok kisfiamnak ezt-azt (pl. nézd, ott egy cica, stb.), de folyamatosan nem beszélek hozzá, mert Ő nézelődik, és én is kiszellőztetem a fejem. Az első 2-3 alkalommal néha hátranézett rám, hogy ott vagyok-e, de aztán még ezt sem csinálta, elvolt az új élményekkel. :)
2012. jan. 11. 18:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Az enyém is 8 hónapos volt. :) Tetszett neki, nem volt semmi baj. Inkább az volt a gondja, ha magam felé akartam fordítani. :D

5.-nek:

Részben egyetértek a cikkel. Viszont! Szerintem ez a cikk az olyanokra gondol, akik újszülött (de legalábbis nagyon pici) babát raknak így kezdetektől fogva végig és sok időt töltenek babakocsiban. Én is szoktam látni az utcán, hogy 2-3 hónapos babákat tolnak kifelé fordítva...

2012. jan. 12. 19:53
 14/22 anonim ***** válasza:

én is olyan 7-8 hós körül tettem kifelé, de szerintem a kommunikáció nem ezen múlik. Ismerek olyan hordozós anyukát, aki egész nap alig beszél a gyerekhez, mert nincs minek. A gyerek elvan a hátán és ennyi. ha éhes megeteti, akkor beszélgetnek...

Egy biztos anya-gyerek kapcsolatban kell, hogy legyen annyi bizalma a babának, hogy ne mindig anyát bújja.

Érdemes ezt is elolvasni, ami az egész világon alapvető nézet (4-es pont):

[link]

2012. jan. 12. 20:22
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
A fiam soha nem utazott velem szemben. Amikor kicsi volt akkor a kupolát hátrahajtottam, vagy a kukucskálón láttam. Amikor már nem aludt annyit a babakocsiban akkor pedig egy kezesen toltam és úgymond egymás mellett sétáltunk. Most már 20 hós és tojik rám, csak akkor keres ha áll a kocsi.
2012. jan. 12. 21:03
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 6 hónapos volt a kislányunk, amikor sportkocsiba raktuk. A mózesben már állandóan forgolódott, és kifelé kukucsgált.Akkor már nem volt semmi baj, amikor előre felé nézett. Azóta is nagyon élvezi a sétákat a kocsival, nézelődik. Nem is akar aludni a kocsiban.
2012. jan. 13. 11:19
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2012. jan. 13. 11:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem azon múlik a jó kapcsolat, hogy merre tolom a babakocsit, hanem, hogy foglalkozom-e a gyerekkel vagy nem. Mi már kb 6 hós korától toltuk kifelé is, de szemben is, amikor úgy adódott. Mindig beszélek hozzá, ha úgy érzem, hogy igényli, valamit észrevett pl. Most 2 éves és még néha babakocsival megyünk és mindig beszélgetünk, mondókázunk. Ha mindig magam felé tolnám nem látná a külvilágot rendesen. Nem azt jelenti gyereket jól nevelni, hogy magamhoz kötöm, hanem bevezetem a világ dolgaiba. Mint pl nézheti a környezetét.
2012. jan. 20. 12:47
 19/22 anonim ***** válasza:
5 hónaps korától már nem engem kellett figyeljen hanem végre az elötte kitáruló világot látta amit nagyon élvez azóta is.
2012. jan. 20. 13:03
 20/22 anonim ***** válasza:
Mi kaptuk a babakocsit és az csak egyirányba volt tolható, így születésétől kezdve előre nézve toltam, de a kukucskálón mindig lestem. Amúgy szinte mindig elaludt a babakocsiban, így ott kapcsolatot nem lehetett nagyon vele építeni... :)) AZtán sajnos 5 hónaposan tönkrement az a kocsi és vettem egy újat, na ott figyeltem arra, hogy két irányból lehessen tolni! :) Olyan 10-11 hónaposan kezdtük el pedig a sport kocsit használni, amit tömegközlekedni vettem. Ott csak előre tudott szintén nézni, de élvezte. :)
2012. jan. 20. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!