Mennyire könnyű télen öltöztetni babátokat ill. mennyire nehéz? És elindulni vele? Babakocsiban megmarad vagy sír, nyűglődik?
1 és 3 évesek, minimum 20 perc, mire mindannyian felöltözünk :S brrr de utálom emiatt a telet.
A nagy tud egyedül öltözni, de a pici miatt néha nem hajlandó, muszáj őt is öltöztetni. Előtte megyünk pisilni, harisnya, nadrág, pulcsi, kabát, stb.... Picinek indulás előtt új pelus, sok réteg ruha... utálja a télikabátot, elfekszik a hátán, alig bírom ráhúzni... Én is pisi indulás előtt, táska már összekészítve, kinti ruha.... jájjjjjjjde utálok mostanában elindulni.
Kérdésedből ítélve, gondolom kisebb a babád. Hát sokkal könnyebb volt, míg kisebbek voltak, mert nem futottak el, nem gurultak el.
Télen eleve én is utálom, hogy magamra kell venni mindenféle cuccot, hogy meg ne fagyjak, és hát egy gyereket sem egyszerű öltöztetni. Tavaly még pici volt ilyenkor a lányom, csak "beledobtam" egy overallba és már mehettünk is babakocsival. Most viszont már megy magától, utálja a babakocsit. Nem mondom, hogy utál öltözködni, mert egész jól tűri, csak tudod, amikor felöltöztetem, végre rajta van a harisnya, naci, cipő, kabát, sál, sapka és kesztyű, akkor tuti bekakil indulás előtt. :)
Amúgy soha nem rajongott a babakocsiért, 4 hónapos koráig elviselte, azóta nem.
Most már inkább sétál velem, de végülis az öltözködéssel elvan, nem nagyon szenved közben. Én annál inkább. :)
Lehet, hogy sírva is fakadtok, ha elolvassátok, nálunk hogy megy reggelente:)
1 középsulis, 2 hetedikes, 2,5 éves és 5 hós babám van.
1/2 6-kor kelek, begyújtok a kandallókba, hogy 6-ra meleg legyen. Akkor keltem a nagyokat, nekiállnak készülődni. 1/4 7-kor keltem a piciket,felöltöztetem Őket nappali ruhába, a kicsinek gyors szopi. 6.40-kor rájuk dobom a sapkát, sálat, overált, elővadászom a 2,5 éves Mindenhovávelünkjöndesosetaláljuk medvéjét, és bezsákolom Őket a kocsiba. 6.50-kor muszáj a gázra lépnem, mert 7-kor megy a busz a legnagyobbnak, és 5 km-re van a falu tőlünk. Kirakom a nagyot, a többiekkel meg elmegyek vásárolni. Hogy nyűglődnek-e? Nem. Jól bírják az autót, ha az éppen lerobban (szerencsére ritkán), akkor a babakocsit, de a bolti bevásárlókocsiban is jól elvannak. Mondjuk az is megér egy misét. A 2,5 éves a beülős részben, a kocsin keresztben a pici hordozója, vásárolni már csak a kezemben lévő kosárba tudok.
Öltözni nem szeret a lányom, csak vetkőzni :) Nyári baba :)
Mikor a sapkát adom rá, már sír. Aztán még az overálba is be kell raknom... Viszont amint berakom a babakocsiba, megnyugszik egyből. Inkább azt utálom amikor be kell mennünk valahová és tovább vagyunk, mint 5 perc. Folyton aggódom, hogy leizzad, aztán meg megfázik... Hiába húzom le a zippzárt, attól még be van bugyolálva... Alig várom már, hogy legalább tavasz legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!