Tényleg én vagyok az egyetlen anyuka akinek nem sikerült napirendet kialakítania? Nagyon egyedi eset a 3 és fél hós kisfiam?
Ebből áll egy napunk 3 és fél hós kisfiammal: délelőtt valamikor felkelünk, minden este 7-kor fürdünk, éjfél előtt elalszunk. :) Viccet félretéve az egyetlen fix az életünkben a fürdés. Változóan ébred reggel, napközben össze-vissza szopizik és alszik, este meg alig lehet lelőni. Még mindig napi 8-10 alkalommal szopizik, nappal 2 max 3 óránként. És nem nem alussza át az éjszakát. 2 hetes kora óta 2-szer kel, 1 és 5 körül, plusz mínusz 1 óra. 6 hetes kora óta nappal sokszor nagyon kicsiket alszik egy huzamban, fél-1 órákat, nagyon ritka a 2-3 óra nála. Hasfájós volt ezért felszoktattuk nagyon, állandóan kézben volt este. Ez által csak kézben alszik el, ringatva vagy hason. Össze tudom számolni egy kezemen, hogy hányszor sikerült elaltatnom a kiságyában. Ráadásul nem szenderül ám el olyan egyszerűen, állandóan túlpörög és ordít a fáradtságtól, ezért kész küzdelem egy altatás nálunk. Este nem lehet lelőni, 10 és éjfél között alszik csak el rettentő küzdelem és harc árán, mivel erőltetjük az alvást, ő meg nem akar aludni. 6 hetes koráig mindig elaludt az esti szopi után, legkésőbb 8-9-kor. Aztán ahogy hasfájós lett borult minden, azóta nem tudom hamarabb elaltatni. A védőnő szerint ne hagyjam délig aludni, hát köszi de ha álmos ordít a fáradtságtól.
Igazából nem panaszkodni akartam, mert én így is jól érzem magam a kisfiammal, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ugyanis a férjem mostanában minden este azt szajkózza, hogy nagyon elrontottuk, elkapattuk a fiunk. Arról nem is beszélve, hogy sokan UFO-ként néznek rám, hogy nem tud egyedül elaludni, 2 óránként szopizik, na meg hogy nem alussza át az éjszakát, ez a kedvencem. :) Szinte szánnak, hogy nem tudok elmenni nélküle sehova, max 2-3 órára. De könyörgöm, azért vagyok itthon hogy vele legyek, kielégítsem a kis szükségleteit, ha kell akkor fél óránként. Egyedül a késői alvás zavar, pár napja a 3 hós oltás óta éjfélig dorbézol, nem sír, csak nem álmos, így én se tudok aludni a gügyögésétől, meg kell várnom hogy elaludjon, mert egyedül nem tud.
Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad? Vagy majd szépen lassan alakulnak maguktól a dolgok? Csináljak valamit másképp vagy jól van ez így?
Jó hosszan tudnék írni, de idő hiányában most csak arra válaszolok, hogy mi hogyan altattuk el a kislányukat a kiságyban.
1. hanyatt feküdt az ágyban és a popsija alá nyúlva picit rázogattuk, így mégsem kellett kivenni, de olyan ringatásfélének tűnt.
2. Ez a férjem találmánya, ez vált be igazán: Bebugyolálta takaróba úgy mintha pólyában lenne, még a keze is a teste mellé volt "szorítva". Az a lényege, hogy ne tudjon hadonászni és rugdosni a lábával, mert ő emiatt nem aludt el. Amint le volt fogva, már egy perc múlva aludt is, olyankor kibontottam, hogy azért mégse legyen úgy gúsba kötve.
Ezt annyira megszokta, hogy azóta is hálózsákban alszik, még délután is. Ha véletlenül elfelejtem ráadni, csak pörög forog kínjában, látszik, hogy valami hiányzik neki.
Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni ezt a bebugyolálást. :)
Igen én is úgy vagyok vele, hogy még pici, és olyan kis védtelen, szüksége van ránk. Sose hagynám sírni, a férjem szerint néha hagyni kellene. Mondtam neki, hogy egy ekkora babát még nem lehet elkényeztetni. Ő ilyen, így imádjuk, annál jobban tudjuk majd értékelni, ha egyszer magától fog elaludni, vagy nem kel fel éjszaka.
Én is imádok hozzábújni. Hajlamos vagyok akkor is kivenni a kiságyból, ha nem sír. Szeretek vele aludni. :)
Nálunk sincs napirend.Második gyerek,próbáltam kialakítani,de úgy h hozzá igazodom.Hát 10 hónapos de semmi napirend nincs.Annyira nem zavar,őt sem,csak mondjuk a nappali és esti alvás lehetne fix,mert az kimerítő.Na jó,mondjuk az a fix csak h fél5-5kor kel reggel,meg van reggeli,tízórai,ebéd,uzsi v vacsi(újabban csak az egyik:S)-mindig más időpontokban.A fürdést is mindig máskor igényli,ma pl fél 6kor fürdettem mert kézen volt,most alszik.Remélem 5ig,de lehet még felkel egy kis időre.Szóval csupa meglepetés a gyerekem,nem tudok előre tervezni vele semmit.Csak mindig aznap,az első kajától függ minden,az egész nap.Az első gyerekkel volt napirendünk,szóval nem rontottál el semmit,talán a másodikkal könnyebb lesz majd:)
Ja,és h egyedül nem alszik,csak szólok h a lassan 6 éves lányom sem alszik el egyedül:)És a kisfiam sem,ölben altatom.Majd megnőnek:)Gondolom 20 évesen már megy nekik egyedül is:)
Jó babázást!
"Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad?"
NEM! Egy ekkora babát nem lehet elkapatni! Rátok van szüksége, ennyi. Azért is igényli, hogy kézben altassátok.
A napirendben meg nem az a lényeg, hogy mindent ugyanakkor csinálj, hanem legyen egy állandó sorrend (pl. játék-fürdés-evés-alvás). De ha felcserélődik néha pár dolog, az sem baj.
Szia!
Az én kislányom most 3 hónapos. Nálunk sincsen napirend, megmondom őszintén nem is próbáltam bevezetni, egyetlen ami fix a napunkba az a fürcsi(este7-8között). Régebben mi is sokat kínlódtunk az elalvással.Elaludt a cicin vagy böfizés közben, aztán amikor leraktam a kiságyba aludni rögtön kipattant a szeme és kezdhettem mindent előröl. Volt olyan hogy éjszaka 2és fél óra kellett mire visszaaludt. 2 hete bevezettem azt hogy tök sötétben csinálok mindent éjszakánként. Bevált. Azóta szépen alszik éjszaka, nem kell ringatni, leteszem és alszik magától, sőt 1 etetést már ki is hagy. Azóta a napközbeni dolgaink is rendszereződtek, szinte mindig ugyanabban az időben szundikál 20-30perceket. Sokkal kiengyensúlyozottabb lett és énis többet tudok pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!