Mikor vezessek be napirendet?
2 hetesek vagyunk. Jelenleg annyit csinálok, hogy arra figyelek, hogy minimum 2 óra maximum 4 óra teljen el két szopi között. de így nagyon szét tud csúszni a nap... Akik korán bevezettek napirendet, mikor? Van itt esetleg olyan, aki a Suttogó zerinti napirendet vezette be?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Én nem vezettem be, a lányom magától vezette be kb 2 hónapos korára.
Én 3 óránként szoptattam, amíg tudtam, majd tápszernél magától ráállt erre.
Ő nagyon korán, viszonylag másfél hónaposan 5× evett egy nap és az éjszakát átaludta.
6 hetes koráig volt totál anyatejes, utána vegyesbe kapta, mert nem szopott és fejnem kellett neki.
A napirend bevezetése nem azt jelenti, hogy na akkor holnaptól így működünk...
Először a cselekedetek sorrendje legyen meg, kezd a legbehatárolhatóbbal, a fürdéssel. Kis játék, ha pocakfájós tornáztatás, esetleg masszázs, simizés, fürdés, szopi, alvás.
Ahogy nő a baba, úgy lesz egyre könnyebb. Ha figyeled, ki fogod ismerni a szokásait, miket szeret, hogyan szeret enni, aludni, könnyebb lesz a napirend kialakítása is.
Nem kell óra szerint működni, inkább lazán igazítani a dolgokat. Egyébként mire kialakul egy napirend féle, biztos, hogy jön valami, ami miatt változni fog. :)
szia
én olvastam a suttogót. Nem rossz könyv, sok jó tanács van benne, de bennem olyan érzést keltett, amikor még 4 hetesen sem volt fix napirendünk, hogy nem jó anya vagyok. Aztán rájöttem, hogy a gyereknevelés nem az óra leséséből áll. Amit a könyv szerint próbáltam csinálni: az az altatás volt. A susog-ütöget módszerből nálunk csak a susogás vált be, azt már a szülészeten csináltam, az ütögéstől inkább felkelt. Csak bölcsőben /mi jelenleg ezt használjuk/ altatom, nem a kezemben. Eleinte nagyon nehéz volt, én a felvesz-letesz módszert is belevettem, amikor altattam, ha sírt felvettem, amint abbahagyta letettem, 4 nap alatt megszokta hogy bölcsőben egyedül kell elaludnia. 3 hetes kora óta leteszem, adok neki dudit és kijövök a szobából, sírás nélkül 5 perc múlva alszik. Most 8 hetesek vagyunk, körülbelüli napirendünk van: 8-kor kelés, peluscsere, evés, játszás, alvás, 9-kor, 13-kor,16-kor ugyanez /amint látod van ahol csak 2 óra telik el/. 18-kor pancsi, vacsi aztán alvás. Egyenlőre nem csinálok álometetést, mert csak 2-kor kel meg 5-kor. Nekem ez így megfelel. Ez kb.6 hetes kora óta van így, persze van hogy nem jön össze, pl. ma nem volt hajlandó aludni napközben csak 10-15 perceket.
utolsó vagyok
hát igen, a rendszeresen bealszik ismerős dolog, szinte minden szopi azzal ért véget az első négy hét alatt, vagy teljesen kimaradt az alvás. Úgy 5-dik hét környékén rendeződött a dolog. Most voltunk 8 hetesek és megint minden felborult, nem hajlandó elaludni délelőtt, délután is csak nehezen. Most kezdi észrevenni a körülötte levő világot, nincs ideje aludni, így a 4É megint nem jött be.
Próbáljátok csak a susogást, az ütögetéstől mi is inkább aktívabbak lettünk. Azt hittem csak én csinálom rosszul. Ami viszont nagyon bevált, az hogy a keze fejét simogatom. Mivel ő még nagyon pici, ha nagyon jár a keze próbáld gyengéden lefogni úgy simizni, vagy engedd, hogy ő fogja az ujjad. Ez nálunk csodákat tett. Viszont a fáradság első jelénél azonnal ágybe került, és 10-15perc múlva aludt. Aztán amikor már ment az ágyban alvás akkor kezdtem hogy letettem, adtam dudit és kijöttem a szobából, aztán ha újra felsírt vagy jelzett bementem megsimiztem, vissza a dudit. Eleinte 10szer is volt hogy bementem, vagy ott maradtam az ágya mellett /de nem simiztem/, de megtanult magától elaludni. Most már leteszem, nézelődik és 10perc múlva alszik.
Persze ehhez kellett a dudi, amit ha mélyen alszik, vagy kiköpi vagy kiveszem a szájából, hátha így nem szokik nagyon hozzá. Bár neke van olyan mázlim, hogy a könyvben lévő teszt alapján mintababa és kisangyal keveréke.
De minden gyerek más, mindenkinek magának kell rájönnie hogy náluk mi válik be. És attól hogy 2 hetesen még nincs pontos napirend még jó anya vagy. Az első 6 hét az összeszokásról szól, aztán meg úgyis minden felborul mert kezd önállóbb lenni, jönnek a fogak stb. :)
Ami fix az a fürdésnél a menet, de néha az is csúszik időben fél órát előre vagy hátra.
És ki tudja, ha a baba jól viseli hogy nincs teljesen pontos napirend, akkor lehet így is jó. Van ismerősöm, két éves a gyereke, de sehova nem mehetnek, mert ha 13.00-kor nem tud lefeküdni akkor óriási hisztibe kezd a gyerek.
Bocsi a hosszú válaszért, remélem nem kevertelek össze
Jó babázást, és ne feledd: élvezd az anyaságot, bízz magadban, mégha a könyv mást is ír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!