Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hallottatok már olyat,...

Ti hallottatok már olyat, hogy a nagyobb gyereket a nagyszülőkhöz költöztetik amíg az újszülött testvér nem lesz 2-3 hónapos?

Figyelt kérdés

Kiakadtam! Ma volt itt anyósom és egyszerűen közölte, hogy a most 1,5 éves lányunkat majd kiköltöztetjük hozzájuk falura, amikor érkezik a kistestvér.

Hónapra pontosan 2 év lesz a gyerekek között. A "nagylányunk" eleven, örökmozgó, a kicsi fiú lesz mjad májusban. A Párom 3 műszakban dolgozik, de úgy gondolom, el tudok látni 2 gyermeket is.

Mi városban lakunk, az apai nagyszülők falun (25 km tőlünk), és ma szembesültem a nagymama elképzelésével! Azt hittem viccel, de mondta hogy nem. Mert hogy a "nagylány" majd megveri és megüti a kistestvért.

Bár anyósomnak elmondtam hogy NEM, de beszélek ma a Párommal hogy ő is határozottan állítsa le az anyukáját.

Soha nem szakítanám el a gyermekeimet egymástól.

2012. jan. 10. 14:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát ez butaság.

"Mert hogy a "nagylány" majd megveri és megüti a kistestvért."

Na ez akkor tuti, hogy bekövetkezne, ha 2-3 hónapra el lenne költöztetve a kislány. Normál esetben is előfordulhat, mint testvérféltékenység, de ez természetes, figyelni kell a gyerekekre, mindenkinek kellő figyelmet biztosítani.

2012. jan. 10. 19:29
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát, hasznos volt mind. Örülök hogy nem csak hirtelen felindulásból reagáltam, hanem Ti is ezen a véleményen vagytok. A lányunk tényleg eleven, de semmi baj nincs vele, olyan mint egy átlagos 20 hónapos kislány. És még növekszik 4 hónap alatt. Sőt, már most beszélünk neki a testvérről, időnként simogatja is a hasamat :)

Beszéltem a Párommal is, ő is azon a véleményen van amin én, szerencsére. Illetve azt kell még megbeszélni hogy amíg én szülni megyek (programozott császár lesz eü ok miatt), az alatt az 5 nap alatt hol legyen a nagylány. Apukával és én anyummal itt nálunk, vagy a másik nagyszülőknél. De addig még van idő, ráérünk még ezt eldönteni.

Falun sajnos régi beidegződések vannak, 4 hónaposan kecsketej ( azóta sem adtunk a lányunknak ), pólya ( ezt sem engedtük ), de látom hogy a nagyszülőknek nem tetszik a mi másfajta hozzáállásunk. De majd rendeződik :)

Egyébként a kinti nagyszülők nagyon szeretik az unokát, ezzel nincs baj.

Na, köszönöm Nektek!

2012. jan. 10. 22:24
 13/13 anonim ***** válasza:

unokatesóm két éves fia az ég-világon mindenkivel verekszik, mindent ütöget, csak a kistesóját nem. :) Érdekes, de így van. :)

Esetleg lehet egy kompromisszum, hogy heti egy-két napot náluk van a lányod, azért nem rossz, ha picivel könnyebb a dolgod. De a teljes odaköltözés tényleg hihetetlen... Én vidéki vagyok, sok szomszéd öregasszonnyal, de ilyet azért még nem hallottam.

2012. jan. 11. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!