Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek az esti...

Mi a véleményetek az esti 21,30-22, 00 óra körüli fürdetésről egy négy hónapos babánál?

Figyelt kérdés

2012. jan. 10. 10:26
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
nem verem a mellem,de nem tudom miért nem lehet megérteni,hogy a pontozás nem arra való,hogy az ellentétes nézetű embert lepontozzuk.miért volt haszontalan az én válaszom,amikor leírtam a véleményem?az volt a kérdés,hogy mi a véleményem.le is írtam,de mivel itt rajtam kívül az összes válaszoló a fent leírt időpontban fürdet,fektet,ezért engem le kellett pontozni,mert én nem.ennek ellenére még most sem értek egyet,a véleményem nem változott.látom a példákat a környezetemben,hogy éjfélkor is kergetik a gyereket,mert nem szoktatták az elejétől a korai lefekvéshez.
2012. jan. 11. 08:24
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak: nézd, tök mindegy, hogy lepontoznak-e vagy sem, nálatok időben fekszik le a gyerek és van időtök még a férjeddel egymásra este (ahogy nálunk is), a lepontozóknál meg nem. Most kinek a rosszabb? Akinek egy anonim oldalon nem 80, hanem csak 79%-a van, vagy annak, akinek a gyereke még éjjel is kukorékol, és emiatt annyira frusztrált, hogy ezt pontozásban éli ki? :-D Szerintem az utóbbinak. :-) Teljesen mindegy egyébként, mert más kérdésben meg felpontoznak. ;-)
2012. jan. 11. 08:53
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
utolsó,köszi,hogy egyet értesz velem,nekem is ez a véleményem.olyan jó,hogy nyolckor már alszik,és még van 2-3 nyugodt óránk egymásra a férjemmel.nekem ez mindent megér.nem kevés melómba került,hogy így legyen,de neki is jobb,ha nem éjfélkor alszik el.
2012. jan. 11. 08:57
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Csajok én is Veletek vagyok!

Akinek este 11-kor még fenn a gyereke gőze sincs róla, hogy milyen jó egy nyugis este, egy pohár bor, egy jó beszélgetés vagy más egyéb apával. :)

És mondom ezt úgy, hogy volt idő, hogy az én nagylányom is fenn kukorékolt, volt, hogy még 11 után is. Rémes volt,a fejemet vertem a falba, két szót nem tudtam váltania férjemmel, a gyerek másnap gyakorlatilag használhatatlan volt, 9-kor alig lehetett bele lelket verni. De kitartással sikerült átállítani a napirendjét, és a hisztis, nyűgös gyerekből vidám, érdeklődő kiscsaj lett, és az sem gond, ha reggel fél 7-kor kell kelteni, mert oviba kell menni. Hétvégén szoktam engedményeket adni, nekünk ez így bevált és ajánlom mindenkinek, aki azt hiszi, hogy agyereket nem lehet lelőni 10 óra előtt! Én is azt hittem, és láss csodát le lehet! Csak rá kell jönni mi a gond!

Tegnapi 17. válaszoló voltam.

2012. jan. 11. 10:14
 25/32 anonim ***** válasza:

Én nem pontozok senkit, mert hülyeségnek tartom. Te nem érted, hogy hiába nem hagyom aludni fél 6-tól és fürdetem 7-kor, NEM ALSZIK EL 8-KOR. Ez meg nem az én hibám. Rázni nem fogom a fenekét, mert nem akarom, hogy hozzászokjon. Nem leszel attól jobb, hogy 8-kor fekszik. Így is tudunk időt szakítani egymásra a férjemmel.

20-as válaszoló vagyok.

2012. jan. 11. 20:36
 26/32 anonim ***** válasza:
12. vagyok. Én is utálom, hogy nincs egymásra időnk a férjemmel, bár ha belegondolok, egyébként sem lenne, 2 munkahelye van, az egyik vendéglátós, és este, tehát 1 óra előtt úgysem ér haza. Igen, magamra sincs időm, ez is zavar. Viszont akármit csinálok, a lányom nem hajlandó elaludni 8-kor. Ha véletlenül mégis, akkor alszik 9-ig, aztán felébred, és 3-ig nem is alszik vissza. Tehát akkor már jobb, ha későn fekszik, de akkor legalább alszik. Irigylem azokat, akiknek sokat alszik a babájuk, én csak lesek, hogy este 8-kor alvás, és egészen reggel 8-ig...
2012. jan. 11. 20:45
 27/32 anonim ***** válasza:

Jaj csajok, ne essetek már itt is egymásnak! :)

Valaki félreérthetett valamit, mert én is azt írtam, hogy a gyerekeim max. 9-kor már alszanak és 100%-os a válaszom...

Mi is tudatosan szoktattuk így a gyerekeket, ami nem lehetetlen és sohasem késő elkezdeni. Este 7 és fél8 körül mennek fürödni, kb. 8-1/4 9-ig mesét néznek vagy olvasok nekik, azután fogmosás és nyomás az ágyba, ez max. fél9-kor van. Ha nem alszanak el egyből, még akkor is 9-kor általában már csend van, nekem ez nagyon fontos. Természetesen néha előfordul csúszás, volt olyan is, hogy a nagy 10-kor még ébren volt, de azért nem ez a jellemző :)

A másik pedig, hogy így, hogy este max. 9-kor már alszanak, reggel kb. 7-8 körül maguktól felébrednek. Persze hétvégén jó lenne tovább aludni, de akkor meg csúszna minden. Így a korábban kelés sem okoz nekik problémát. 2 hét múlva kezdek újra dolgozni, akkor majd 7-kor indulás lesz az oviba/bölcsibe, tehát fél7-kor ébresztő lesz nekik. Ez így csak fél-1 órával kevesebb, mintha 9-10-ig aludnának minden nap a késői fekvés miatt.

Szóval azért a korai fekvés-kelés mellett több érv van, mint ellene.

2012. jan. 12. 07:15
 28/32 anonim ***** válasza:
Na de egy ovisnak, bölcsisnek egyszerűbb azt mondani, hogy most alvás, mint egy kisbabának.
2012. jan. 12. 09:39
 29/32 anonim ***** válasza:
mitől lenne egyszerűbb?attól még hogy mondod,nem fog aludni.neki ráadásul már kevesebb az alvásigénye.én akkor is azt mondom,hogy inkább aludjon a gyerek nyolckor,és kelek fel korán reggel,hatkor,mint éjfélig fent legyen.én el sem tudom képzelni,hogy mit csinál éjfélig egy négy hónapos,mikor ő még csak nem is mozog.
2012. jan. 12. 10:54
 30/32 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti, hidd el, hogy egy 4hónapost sokkal egyszerűbb alvásra bírni, mint egy óvodást!

Az óvodás kimászik az ágyból, ha ezerszer fekteted le és nem álmos akkor ezeregyedszer is felkel, pisilni kell, szomjas vagyok, megy a műsor egész este!

Egy pici babának ha megteremted a nyugis csendes légkört, úgy hogy nem előtte egy órával kelt fel az előző alvásból, tele a pocija, sötét van, kicsit megbabusgatod, megsimogatod, ne adja ég megrázod picit a popóját és már alszik is!

Egyébként az enyémek is csináltak olyant, hogy este elaludt és kb 1 óra múlva felébredtek. Én soha nem vettem ki őket a kiságyból, bementem, megsimogattam, és ha kellett popót ráztam, hogy aludjanak, és aludtak, és már nagyon korán átaludták az éjszakákat, este 9-től reggel 4-ig, 6-ig, mikor hogy! A nagy 3,5 éves a kicsi 1 éves egyiknek sem kell rázni már a popóját, ágyba be és alvás.

Ehhez csak és kizárólag ilyen kicsi korban lehet hozzászoktatni őket, mármint a korán fekvéshez, később sokkal, de sokkal nehezebb lesz és a gyereknek rengeteg hátrány fog származni belőle, ha eljön a koránkelés ideje pl ovis korban.

Én nem is értem, olvastam már olyant, hogy felkel a gyerek éjszaka és ha nem akar visszaaludni kiveszik az ágyból és játszanak vele, olyant is olvastam, hogy tv-t nézetnek vele. Az enyémek is csináltak olyant, hogy órákig nem akartak aludni, én soha egy nyikkot nem szóltam hozzájuk éjszaka, ha látszólag ok nélkül voltak fenn. Volt hogy 1-2 órán keresztül mondták a magukét az ágyban, én meg szaladgáltam át hozzájuk, lefektetni, betakarni, míg vissza nem aludtak. De meg lett az eredménye, nyugisak az estéim.

2012. jan. 12. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!