Mi a véleményetek az esti 21,30-22, 00 óra körüli fürdetésről egy négy hónapos babánál?
Ha valakinek nincs szüksége egy kis lefekvés előtti nyugis időre, amikor csak magával és a párjával foglalkozik, akkor semmi gond vele.
Én megőrülök, ha a gyerekek fél9 után még fent vannak, mert így is, mire megfürdünk a párommal, kb. fél 10 van és akkor kezdünk el tv-zni, meg egyebek, kb. 10-11 körül szoktunk elaludni és 6-kor kelünk.
Ha mindez eltolódna 1-2 órával, akkor pár nap után én már egy zombi lennék :)))))
Annó egyik volt munkatársnőmék 10 körül fürdették a babájukat,aztán rakták le aludni.
Viszont reggelig aludt!!! :) -na az sem mindegy,ahoz képest,hogy én még szerintem simán felkeltem még a 1.5 éves kislányomhoz éjjelente..hol ezért,hol azért..,pedíg a ciciről már 9 hónaposan leszokott..,de lehet hogy nála ez amolyan megszokás volt..
Nekem is csak az lenne a bajom vele, hogy nem lenne egész nap egy nyugodt percem, és mikor végre este csend lehetne még fürdetnem kell, meg etetni altatni, mire végzek már én is félig alszom.
Szerintem hosszú távon sokkal jobb ha korai fekvéshez szoktatod, neki is jobb lesz és Nektek is, már ha van igényetek kettesben időt tölteni, vagy este nyugisan megfürdeni, összepakolni, esetleg megfőzni. Az enyémek max fél 9 kor alszanak, után csend és béke honol a házban. Imádom! :))
Mi is 21 körül fürdetünk. (4 hós a fiam)
A lányomnál is így csináltuk és fokozatosan hoztuk előre, így az alvás is előbbre került. Kb. 1 éves korában fürdött már 19-kor. Nekünk ez nagyon jó volt így, most is ennél maradunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!