Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítjátok babátokat a...

Hogyan tanítjátok babátokat a "nem"-re?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 09:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10:12-es vagyok!

Már megint, nem tudom, tényleg úgy tűnik az írásomból, hogy folyton ütök a gyerek kezére??Mert NEM! Volt hogy kapott mikor már átlépett bizonyos határt és csak azért is olyat akart csinálni, amiből kára származott volna, megjegyezte, és most már én is csak ujj feltartással jelzek neki, hogy ha nem hagyja abba, akkor dádá lesz...Tehát nem paskolom nonstop a kezét, de szerintem ha kapnak ilyen apró fegyelmezéseket(TEHÁT NEM VERÉST), ezektől nem lehet a gyerek lelki-sérült vagy hasonló. Nekem bevált ez, és nem érzem hogy ilyen dolgokkal maradandó kár érné, és majd később pszichológus kéne neki:)

Amúgy 13 hónapos a lányom, és már sokszor mikor mondom hogy nem szabad valamire már automatikusan emeli az ujját ahogy én szoktam:)

2012. jan. 10. 12:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Na látod utolsó, de akkor minek is kell a kézrácspás egy ici picit is ha van határvonalatok ami müködik?

Minek kell egy apró kézrácsapás?

A férjed kezére is rácsapsz ha nem úgy tesz ahogy te szeretnéd?

Egy gyermeket csak azért üt meg egy felnött mert kisebb és vételenebb nála.

Egy ütésböl a gyermek csak ütést tanul.

nem értem meg, hogy ha van más fegyelmezö módszered is ami bevállik, ami jó és hatásos, akkor miért kell olyat tenni amit csak azért teszel mert te vagy az erösebb.

2012. jan. 10. 12:42
 13/16 anonim ***** válasza:
Te a verésről beszélsz akkor is, én meg a paskolásról akkor is.Ő mivel nem erősen csinálom neki, nem a fájdalmat tanulta meg vele,hogy azért nem csinálhatja mert akkor fájdalomba lesz része, mert nem fájhat neki.Köze nincs az ütéshez.De erről nem akarok vitatkozni, te úgyis azt hajtod, én meg ezt.
2012. jan. 10. 12:51
 14/16 anonim ***** válasza:
De még mindig nem tudod megmondani miért is paskolsz rá a gyerek ekzére, ha van más teljesen bevált módszered a fegyelmezésre? Akkor miért teszel egy legyintést is a keze felé?
2012. jan. 10. 13:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyetértek a "paskolós" válaszolóval, és hangsúlyozom én se vagyok a gyerek akármilyen verésének a híve.Iker unokaöcséim vannak, 2 évesek, és borzasztó rosszak, elevenek, nem hallgatnak sokszor senkire, másfél évesen, együttes erővel akartak a konnektorba nyúlni, anyukájuk hulla fehéren szaladt oda, és épp elbírta őket rántani, mondta hogy ezt soha nem szabad, na ők csak azért is nevetve mentek neki újra, újra rájuk szólt, akkor is csinálták volna, na akkor abszolút gyengéden, de meg"paskolta a kezüket". Nem fájt nekik, de olyan váratlan és új dolog volt, hogy nem csinálták tovább.Ha már nagyon rosszalkodnak,ha mondjuk hogy dádá lesz, általában abba hagyják, ha nem, akkor jön a paskolás, és akkor leállnak.Szóval ennyi szerintem is bele kell hogy férjen egy gyerek nevelésébe, fegyelmezésébe.
2012. jan. 10. 13:32
 16/16 anonim ***** válasza:
10 hónapos a lányom. Legtöbbször elég, ha rászólok erélyesebben és határozottan. Ha ennek ellenére csinálja, még egyszer rászólok. Harmadikra odamegyek, és elveszem onnan a kezét, és megismétlem, hogy nem szabad. Ha ez sem hat, akkor pedig elhozom onnan. De ez ritka, szerencsére könnyen elfogadja, ha valamit nem szabad csinálnia.
2012. jan. 10. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!