"Tanítjátok" otthon 1 év körüli babátokat angolul? Hogyan?
Főleg olyan anyukák válasza érdekelne, akiknél mind a két szülő magyar. Nálunk apuka nagyon jól beszél angolul, évekig Angliában dolgozott és a mostani munkájában is rendszeresen használja az angolt. Viszont nem szeretne folyton angolul beszélni a babánkhoz.
Szoktunk napi rendszerességgel angol gyerekdalokat hallgatni és arra gondoltam, hogy lassan elkezdhetnénk angol nyelven mesét nézni. Jó ez így? Mit tehetnék még?
Én is töltöttem kint rövidebb időt, így "gagyogok" valamicskét angolul. :)
Lányom még csak 4 hónapos, néha beszélek hozzá angolul és utána megismétlem ugyan abban a hangnemben magyarul.
Párom angol tanár, de ő addig nem 'hajlandó' elkezdeni angolul tanítani, amíg a lányunk magyarul el nem kezd beszélni.
Mivel fejlesztőpedagógus ezért úgy vagyok vele, hogy ő tudja..
Attól én még 'próbálkozom' :))
Én direktben nem tanítom, viszont nagyon sok képeskönyvet vettem neki amazonon használtan, és azok majd jók lesznek tanulásra is. Egyelőre a képeket nézegetjük. Azért akad olyan, amit felolvasok neki angolul is, mert úgy tetszik a szövege nekem. :-) Pl:
Poppy Cat, Poppy Cat on the farm
Who says Moo in the barn?
Cows say moo. <moo, moo>
Who says neigh in the barn?
Horses say neigh. <neigh, neigh>
Who says cheep in the barn?
Chicks say cheep <cheep, cheep>
Who says baa in the barn?
Sheep say baa in the barn. <baa, baa>
Bye-bye everyone in the barn.
:-))
Szerintem nem érdemes, még úgysem érti, csak keveri a nyelveket. Az teljesen más, ha az egyik szülőnek az az anyanyelve.
Nekem van egyébként egy angol dalos cd-m, egyszer a lányom megtalálta, és kérte, hogy tegyem be. Elég sokszor meghallgattuk, és már mondja a hülyeségeket.
Pl. Mary, Mary quiet contrary helyett: Mary, Mary, kávét főzni.
Inkább elraktam, és kerestem neki magyart.
Szóval szerintem teljesen felesleges, úgyis az ismert magyar szavakhoz igazítja majd a kiejtését.
Én ne tartom jó ötletnek, h ilyen piciket már idegen nyelvre tanítsunk. Én német nyelvtanár vagyok, két gyermekem van, de meg sem fordult a fejemben, h itthon tanítgassam őket!
1. Amíg meg nem tanulnak magyarul szerintem fölösleges
2. Fog még iskolába eleget tanulni, ráérnek szerintem majd akkor.
3. Mivel nem nyelvi környezetben van, ezért nem jó, h ilyen picinek a nem megfelelő -anyanyelvi szintre gondolok - kiejtést tanítjuk nekik. Hiába tudsz te felső fokon, azért egy angol stb anyanyelvű máshogy ejti az adott szót.
4. Akkor tartanám nagyon jó dolognak, ha a család külföldön élne, a szülőktől tanulná a magyar, a környezettől pedig az idegen nyelvet. Ez a gyerek szempontjából a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!