Milyen könyvet ajánlanátok egy haladó angolos számára, aki otthon, egyedül tanulna tovább angolul?
Suliban volt 4 évig angolom, igaz csak heti 2 orában, az Opportunities könyvből tanultunk :) az első 2őt vettük át, ugyh még 2 hátravan, a zöld és a lila... viszont ahogy nézegettem ez inkább a nyelvtan gyakorlására megy, nekem meg olyan kéne, amivel bővithetem a szókincsemet :)
sokan ezt a könyvet ajánlották:
tanult valaki ebből, vélemények? esetleg ki miből tanul/tanult? :)
nagyon szerettem, a régebbi kiadását ismerem csak!!!
külön nyelvtani rész és külön szókincs rész, felsőfokúzni kíváló alap!!!
Kedves 2.! Nem nagyon olvastas át a kérdést. Egy pre-intermediate szintű diákról van szó. Az advanced language practice felsőfokra jó, ami legalább 3-4 szinttel feljebb van. Én nem ajánlom.
A linkelt könyvet nem ismerem, de én szeretem használni Tímár Eszter: Words, words, words című könyvét (nemzeti tankönyvkiadó), illetve a vocabulary in use-t pre-intermediate (mivel írtad, hogy csak 2 órátok volt és 4 év alatt csak 2 könyvet vettetek át az Opportunitiesből), vagy esetleg intermediate szinten
Mint írtam, amit linkeltem, az felsőfokúzni kiváló alap... (előtte én is 4 évet tanultam, suliban... és az volt az utolsó kérdés, ki miből tanult - szerintem elolvastam...)
De maga a könyv nem csak advanced szinten létezik...
elementary és intermediate szinteken is kapható, ha valakit érdekel, csak rákattint a szerzőre a linkemen.
De nyugodt szívvel ne ajánl egy olyan könyvet, amit a világ egyik legelismertebb tankönyvírója írt.
XD
;O
milyen könyvet ajánlanátok egy HALADÓ angolosnak...???
ez jó...
Úgy gondolom, haladó németes révén, hogy már felesleges könyvekkel foglalkozni. Fordíts szövegeket, újságokat, hallgass angol rádiót, nézz filmeket angolul, használd az ANKI SRS programot, bővítsd a szókincsedet, kifejezéseket írd ki, tanuld meg, blogolj angolul, chatelj angolul és még beszélgethetsz is angol anyanyelvűekkel. Az internet világát éljük.
Figyelmedbe tudom ajánlani a www.lang-8.com oldalt. Blogolós honlap, ami eszedbe jut arról írsz, s pár órán belül kijavítják az anyanyelvűek. Természetesen aki magyarul tanul, annak te fogod kijavítani. Én is itt szoktam publikálni.
Néz utána az ANKINak
Nyelvtanulási tippek, s sok más egyéb finomság:
Most már csak rajtad múlik,
Hajrá!
köszi szépen, majd utána nézek az emlitett könyveknek :) és amelyik szimpibb, azt megveszem :D
uccsó előtti vmi problémád van?
Kollégát lepirította az előttem szóló, hogy nem tud olvasni, mert haladó könyvet ajánl...
Csak elolvastam a címet, és jót derültem az egész kioktatáson...
Problémám nincs :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!