Olasz lehet otthon tanulni? Miből, hogyan célszerű? Angolul elég jól tudok, segíthet benne?
Figyelt kérdés
2011. jan. 21. 19:38
1/7 anonim válasza:
a kiejtés, meg nyelvtan miatt célszerű tanárhoz fordulni, legalább az elején
2/7 anonim válasza:
Lehet tanulni, de angol után érdekes lesz: Az angol nem úgy ragoz, ahogy az olasz. Az olaszban mindig egyeztetni kell számban-személyben és ehhez igazítani az igeragozást vagy a mellékneveket.
Viszont könnyű nyelv. Én a PROJETTO ITALIANO-ból tanultam + RAI UNO-t néztem és sikerült az alapfokú (ORIGO) 4 hónap után.
3/7 animagemella válasza:
Ha van nyelv, amit lehet és érdemes otthon tanulni, szerintem az az olasz. A kiejtés miatt felesleges tanárhoz menni, szinte nincs eltérés a magyarhoz képest. Nyelvtan teljesen logikus, akár a többi ny.-európai nyelv, azok között is a legátláthatóbb. Én is magam tanultam meg könyvből, ha nagyon nekiugranék, nem volna olyan nyelvvizsga, ami elérhetetlen lenne, ha ez volna a célom.
4/7 anonim válasza:
a harmadik válaszoló milyen könyvből tanult?
5/7 animagemella válasza:
Még a '90-es évek végén, Móritz György és Angelini által készített könyvekből, Tanuljunk nyelveket sorozat. 80-as évekbeli módszer. Nem valószínű, hogy a legjobb, de biztos, hogy jó. Talán a nyelvtan alaposabb, mint újabb módszereknél.
6/7 anonim válasza:
[link] Én innen tanulok kb 1 hónapja olaszul, tovább nem részletezném, ha érdekel nézd meg. Ja és muszáj ideírnom hogy nagyon könnyen lehet tanulni stb. ja és INGYENES.
7/7 anonim válasza:
persze, pl a pons olaszt nagyon jól lehet tanulni önállóan, ebből az alapokat nagyon jól el lehet sajátítani, és lehet haladni tovább a Progetto Italiano-val! Tényleg könnyű eljutni legalább alapfokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!