Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak lengyel v. lengyel...

Vannak lengyel v. lengyel származású kismamák? Ha tanítjátok lengyelül hogyan és mikortól a babátokat?

Figyelt kérdés

Más idegen nyelv, többnyelvűség is érdekelne. Nekem 15 hónapos fiam van, magyarul beszélek hozzá, már várjak a másik nyelvvel, hogy ne keveredjen nagyon?

Lengyeles anyukák nem kéne időnként összejárni? (Bp. és környéke)Mi Zsámbékon lakunk. Van valaki errefelé?

2010. máj. 12. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem anyukam lengyel, apukám magyar. Anyu mióta megszülettünk úgy beszélt hozzank nem tudott magyarul, apu pedig csak magyarul beszélt hozzánk és így megtanultuk mind két nyelvet. Akiket ismerek kulon szarmazasu szüloket hiaba tud mind a két szulo magyarul, az egyik a külföldi csak idegen nyelven beszélt születésétol fogva a gyerekhez és így megtanulta mind két nyelvet a baba. Nem keverik a két nyelvet a gyerekek!
2010. máj. 12. 14:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem apu lengyel anyu magyar. Mi is egyikkel így, másikkal úgy beszélünk, de a fiammal idáig magyarul beszéltem, csak én tudnék lengyelül is. Most váltsak lengyelre?? Hogy vezessem be szerinted? Apuval sajnos nagyon keveset találkozik ahhoz, hogy tőle megtanuljon.
2010. máj. 14. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi itthon magyarul beszelunk, ezt szoktuk meg, Anyu nagyon jol beszel magyarul, akcentusa sincs. Én is, Hugom is tudunk lengyelul, nekem14 honapos a lanyom, de megmondom oszinten eddig lusta voltam vele lengyelul beszelni, pedig meg kene tanitani. Jovo honapban megyunk lengyelbe mamaekhiz meg nagynenikhez uncsutesokhiz katifatoba s ok is azert evente jonnek, 1-1 hetre jo lenne ha megtanulna, mert ha nagyobb lesz s nyarra kepasszolom kengyelbe, azert tudjon belül beszelni:) bizom abban hogy akkor majd az ottani gyerekektol tanul ezt azt, s majd akkor raallok hogy tanitgassam

bar neha mintha lengyelul gagyogna, mindig azt mondja jedzse:) magyarul egy szot nem szol de be nem all a szaja!

2010. máj. 16. 19:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Bocs ha kicsit erthetetlen, de valami szotart bekapcsoltam a telefonomon, es nem tudom vissza allitani, es ekezetet se akar írni.
2010. máj. 16. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!