Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítjátok babátokat a...

Hogyan tanítjátok babátokat a "nem"-re?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 09:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
határozottan,és következetesen!
2012. jan. 10. 09:14
 2/16 anonim ***** válasza:

Lányom olyan 11 honaposan kezdte mondogatni a nem-nem szot. Ahogy beszélsz hozzá és megtiltasz neki dolgokat, o ugy fogja probálgatni a rovid szavakat kimondani.

1 éves kislány anyukája

2012. jan. 10. 09:14
 3/16 anonim ***** válasza:
Rosszul értettem. Szoval tiltani akarsz. Erélyesen, határozottan, hogy érezze, hogy ennek most sulya van.
2012. jan. 10. 09:15
 4/16 anonim ***** válasza:
Én ezt az egész tiltásos dolgot elég korán kezdtem.fél évesen a babám, már mászott 1000el, és még nem volt 7 hónapos amikor fel állt.Így elég korán szembesülnöm kellett a veszély helyzetekkel.Pl imádta a konektort, arról úgy lett leszoktatva, hogy bármikor megláttam, hogy közelít oda, határozottan azt mondtam, hogy NEM, és azonnal arrébb vittem.Ha mondjuk a távirányító volt a tét, akkor is felvettem előtte, megmutattam neki, és ismét jött a NEM.Az a lényeg, hogy csak akkor csináltam ezt amikor indokolt volt.Elég jól működik.Most lesz 1 éves és ha már csak azt mondom, hogy NEM, már tudja is, hogy nem szabad.Persze vannak kacérkodások, de az mindig játékba és kacagásba fullad! :)
2012. jan. 10. 09:21
 5/16 A kérdező kommentje:
A kisfiamnál (11h) inkább olaj a tűzre a "nem", csak azért is..., vigyorogva néz vissza, hiába "ütök" a kis kezére, nézek a szemébe és mondom neki, hogy "nem szabad"...
2012. jan. 10. 09:22
 6/16 anonim ***** válasza:
26%

na mert éppe ott követed el a hibát hogy a gyerek kezére ütsz.

majd ne csodálkozz ha pár hét múlva ha rászolsz és ö mérges lesz rád akkor vissza csap.

Ja és férjed kezét is csapkodod ha olyat tesz ami neked nem tetszik?

Szerinted mit tanul a gyereked a kézcsapkodásból?

Nem is nehéz szó egy ennyi idösnek. foggalma sincs mit jelent.

Amit tehetsz, hogy használod eröteljesen a nemet, de kézcsapkodás helyett megmutatod neki mit szabad. vagy is miért is csapsz rá a gyerek kezére?

mi az a nagy bün amit 11 hós elkövet és ezért rá kell csapnod a kezére?

2012. jan. 10. 09:28
 7/16 anonim ***** válasza:
A kézre ütést (nagyon remélem nem annyira ütöd meg, hogy fájjon!!!) veheti játéknak is, és egyébként is pici még, hogy felfogja azt, hogy mi ez a kis kézlegyintés!Én is szinte simizve "ráütöttem" a kezecskéjére.Azt simán kiröhögött!Következetesnek kell lenni, azonnal arrébb vinni, és határozottan kell fellépni.
2012. jan. 10. 09:31
 8/16 A kérdező kommentje:
Dehogy ütöm meg úgy..., az viszont tényleg lehet, hogy játéknak, mókázásnak gondolja...
2012. jan. 10. 09:45
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért gondoljátok egyből hogy erővel üti a fia kezét mikor még idézőjelbe is rakta az ütöm szót...Egyből ez a reakció:Remélem nem úgy ütöd, hogy fájjon neki"...Miért kell egyből ezt gondolni?Szerintem a legtöbb anyuka aki itt felrakja a kérdést már ezzel is bizonyítja, hogy igyekszik jó anya lenni, hogy segítséget kér, tehát nem az itteni anyukák ütik a gyereket...Nálunk is van dádá a kézre, ÉS NEM ERŐBŐL, mert miért ütném erőből a gyereket???De nálunk ez bevált, paskolás a kézre, és tudja, hogy a nem az nem! Sőt mikor mondom hogy dádá lesz a kézre ha pl közelít a vezetékekhez többszöri figyelmeztetés után is, már meg is áll.Lehet lepontozni...
2012. jan. 10. 10:12
 10/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak.

De ez miatt miért kell ütnöd? vagy ahogy te mondod dádázni?

Ha nem érez belöle semmit, akkor miért nem tudod ezt ütés nélkül tenni?

Próbáld ki hogy többet nem is igéred neki és nem is ütsz a kezére ha a vezetékhez megy. egyszerüen ugyan abban a hangnemben ugyan azzala reakcióval szólsz rá, csak elhagyod a dádát és a beigérését. Elhiheted, hogy ugyan úgy fog müködni.

èn pl mindig felteszem az újjamat ha nagyon mérges vagyok. ezzel jelzem neki, hogy itt a határ, elég volt.

Minden gyerek addig húzza a cérnét míg a határig el nem jut. Nálatok a kézrecsapás vagy beigérés a határ, de ha más határvonalat szabsz akkor az is használni fog. Pl mint nálunk az újfelltartás. vannak anyukák akik csípöre tett kézzel állnak a gyerek elé ha már elég volt és a gyerek megérti.

2012. jan. 10. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!