Itt Magyarországon meg csinálják a körülmetélést születéskor?
Külföldön igen, de lehet Magyarországon fogok szülni, én magyar férjem külföldi állampolgár.
hogy működik ez?
hát nálunk úgy működik, hogy ha baj van akkor megcsinálják, de előtte persze mindent megtesznek, hogy elkerüljék ezt.
vallási okokból max jó pénzért szerintem
van már2 fiam, mindkettőnek műteni kellett,
hiába húzogattam az első perctől, szeretném ezt megelőzni
Kérdező, nem hiszem, hogy megoldhatatlan a dolog... mi az, amivel gond lehet? Nem értem.. ha a gyerek tud pisilni, normális sugárban, akkor nincs mit tenni. Az előbőr sejtesen letapad, sokaknál akár 3-4 éves korban is. Nem kell föltépni, nincs miért!
Persze 4-5 éves kor UTÁN már le kell tudni húzni az előbőrt a makkról, ha ez nem sikerül, akkor lehet próbálkozni, de nem szabad erőltetni. Annak berepedezés lesz a vége és az meg hegesedik. Utána már nem lesz soha rugalmas, egészséges a fityma érzékeny belső része, mert sok szülő állat módjára megy neki.
Ha be van szűkülve a fityma, akkor azt sokféleképpen lehet gyógyítani és a durva cukorbetegséget leszámítva NINCS OLYAN, hogy a teljes körülmetélésre szükség lenne.
Létezik a szűkületre plasztika (rá lehet keresni: z-plasztika, vagy T-plasztika), bemetszés, részleges metélés.
Nekem levágták az egész fitymát, azóta csak a baj van. SOk év után elegem lett és tavaly elkezdtem visszanyújtani az előbőrt, mert csak a gond és a baj van így...
Nem hiszem, hogy bárkinek joga van dönteni pici gyerekek testéről, szerintem meg kell hagyni nekik a jogot, hogy majd felnőtt korukban döntsenek!
Ez sokat elárul persze az ilyen "szülőkről" is :(
Ez már csak ilyen... kegyetlenek tudnak lenni az emberek, de a saját gyerekükkel szemben, hát.... az mindig megdöbbentő :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!